Forrás: Pixabay : Hans
Készítsen saját csokoládé gyümölcsöt
Ezek a csokoládégyümölcsök minden csokoládé- és gyümölcsrajongó számára valóra vált álom. Ezt a receptet először néhány évvel ezelőtt készítettem el, amikor egy könnyű, mégis édes és csokoládés desszertet kerestem. Azóta is a partik állandó kedvencei, és a vendégeim abszolút sikere.
Hozzávalók
- 200 g étcsokoládé
- Különböző gyümölcsök (eper, banán, alma, körte)
- Fa nyársak
Eljárás
Először is készítse el a gyümölcsöt a csokoládés gyümölcs recepthez. Azt javaslom, hogy vágjuk falatnyi darabokra, így könnyebben fogyasztható.
Törje az étcsokoládét apró darabokra, és tegye egy mikrohullámú sütőre alkalmas tálba. Olvasszuk meg a csokoládét a mikrohullámú sütőben, 30 másodpercenként megkeverve, hogy egyenletesen olvadjon, és ne égjen meg. Ez egy nagyon fontos lépés, különben a csokoládé csomósodhat.
Most helyezze az előkészített gyümölcsdarabokat a fanyársakra.
A gyümölcsnyársakat egyenként mártsuk bele az olvasztott csokoládéba, ügyelve arra, hogy teljesen bevonja őket. Úgy tapasztaltam, hogy könnyebb egyenletesen eloszlatni a csokoládét, ha a gyümölcsöt a nyárson megfordítjuk, miközben kihúzzuk a csokoládéból.
A csokoládéval bevont gyümölcsöt helyezze sütőpapírral bélelt tepsire, és legalább 30 percig hűtse a hűtőben, vagy amíg a csokoládé meg nem szilárdul.
Ennyi az egész! Élvezze a házi készítésű csokoládégyümölcsöket finom nassolnivalóként vagy könnyű desszertként.