HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : flockine

Készítsünk édes muffin tésztát

A vajas omlós tészta számos klasszikus torta és sütemény alapját képezi. Több százszor készítettem már ezt a tésztát, és mindig lenyűgöző látni, hogy ilyen egyszerű alapanyagokból hogyan lehet valami ilyen finomat készíteni. A legfontosabb, hogy a vaj tényleg hideg legyen, és gyorsan dolgozzuk fel, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 300 Gram liszt Hozzáadott
  • 200 Gram hideg vaj Hozzáadott
  • 100 Gram cukor Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 1 reszelt citrom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Az édes omlós tésztához először szitáljuk a lisztet egy tiszta munkafelületre. Ez azért fontos, hogy eltávolítsuk a lisztben lévő csomókat, és hogy a liszt szép és habos legyen, ami később jobb tésztát eredményez.

2. Lépés

A hideg vajat apróra vágjuk, és a cukorral, a tojással, a sóval és a citromhéjjal együtt a liszthez adjuk. Fontos, hogy nagyon hideg vajat használjunk, különben a tészta ragacsos lesz, és nehéz lesz kinyújtani.

3. Lépés

Gyorsan gyúrjuk össze hideg kézzel, hogy sima tésztát kapjunk. Ne gyúrjuk túl sokáig, különben a tészta kemény lesz és sütés közben megemelkedik.

4. Lépés

Csomagolja a tésztát fóliába, és hagyja pihenni a hűtőben legalább egy órán át, de lehetőleg egy éjszakán át. A tészta hűtése megkönnyíti a későbbi munkát.

5. Lépés

A pihentetési idő letelte után lisztezett munkafelületen nyújtsa ki az édes muffintésztát, és dolgozza fel a kívánt módon.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új