HIRDETŐ
Forrás: Tatiana Volgutova from Getty Images
Ketchupos mézes csirkeszárny
Egy egyszerű és gyors étel, melynek nemcsak az íze, de a látványa is garantáltan elnyeri a család minden tagjának tetszését.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Csirkeszárny
- 12 darab csirkeszárny
- 2 evőkanál étolaj
Máz
- 200 ml ketchup
- 100 g méz
- 2 evőkanál szójaszósz
Köret
- 200 g Rizs
- 1 Fej fejes saláta
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A csirkeszárnyakat mossuk meg, szárítsuk meg, majd tegyük egy tepsibe az olajjal együtt. Az előmelegített sütőben süssük őket 180 fokon kb. 20 percig.
2. Lépés
Közben készítsük el a mázat. Egy tálban keverjük össze a ketchupot, a mézet és a szójaszószt.
3. Lépés
Az elősütött csirkeszárnyakat vonjuk be a mázzal, majd süssük őket további 20 percig, vagy amíg a csirke szép pirosas nem lesz.
4. Lépés
Közben a rizst főzzük meg sós vízben a csomagoláson található utasítások szerint. A salátát mosjuk meg és csepegtessük le.
5. Lépés
Tálaljuk a mézes-ketchupos csirkeszárnyakat a megfőtt rizzsel és a friss salátával.