HIRDETŐ

Forrás: Tatiana Volgutova from Getty Images

Ketchupos mézes csirkeszárny

Egy egyszerű és gyors étel, melynek nemcsak az íze, de a látványa is garantáltan elnyeri a család minden tagjának tetszését.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Csirkeszárny

  • 12 darab csirkeszárny Hozzáadott
  • 2 evőkanál étolaj Hozzáadott

Máz

  • 200 ml ketchup Hozzáadott
  • 100 g méz Hozzáadott
  • 2 evőkanál szójaszósz Hozzáadott

Köret

  • 200 g Rizs Hozzáadott
  • 1 Fej fejes saláta Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A csirkeszárnyakat mossuk meg, szárítsuk meg, majd tegyük egy tepsibe az olajjal együtt. Az előmelegített sütőben süssük őket 180 fokon kb. 20 percig.

2. Lépés

Közben készítsük el a mázat. Egy tálban keverjük össze a ketchupot, a mézet és a szójaszószt.

3. Lépés

Az elősütött csirkeszárnyakat vonjuk be a mázzal, majd süssük őket további 20 percig, vagy amíg a csirke szép pirosas nem lesz.

4. Lépés

Közben a rizst főzzük meg sós vízben a csomagoláson található utasítások szerint. A salátát mosjuk meg és csepegtessük le.

5. Lépés

Tálaljuk a mézes-ketchupos csirkeszárnyakat a megfőtt rizzsel és a friss salátával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új