HIRDETŐ

Forrás: Unsplash

Keto sült töltött egész karfiol

Ez az egészséges, vegán, gluténmentes és alacsony szénhidráttartalmú étel nem csak elképesztően finom, de lenyűgözően mutat bármelyik vacsoraasztalon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Nagy fej karfiol Hozzáadott
  • 1 csésze Főtt quinoa Hozzáadott
  • 12 csésze Kockára vágott paprika Hozzáadott
  • 12 csésze Kockára vágott hagyma Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 12 csésze Apróra vágott paradicsom Hozzáadott
  • 1 teáskanál Kömény Hozzáadott
  • 12 teáskanál Kurkuma Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • friss koriander a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

65 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra. Ez a lépés alapvető fontosságú - a sütés előtt elvégezve ezt, a karfiol egyenletes sülését és tökéletes állagát biztosíthatja.

2. Lépés

Tisztítsa meg a karfiolt, és távolítsa el a zöld leveleket. Ezután a magját kikaparva kivájjuk. Legyen óvatos itt, eléggé ki akarja vájni a töltelékhez, de nem akarja összetörni a karfiolt.

3. Lépés

A karfiolt kenjük meg olívaolajjal, és szórjuk meg a kömény, a kurkuma, a só és a bors felével. Tapasztalatból tudom, hogy így minden falatnak nagyszerű mélységű ízt kölcsönöz.

4. Lépés

Tegyük a karfiolt egy tepsibe, és süssük 30-35 percig, vagy amíg megpuhul. Nem szabad, hogy túl puha legyen, hogy elveszítse a szerkezetét, hanem csak annyira puha, hogy villával könnyen bele lehessen szúrni.

5. Lépés

Amíg a karfiol sül, készítsük el a tölteléket. Pároljuk meg a hagymát, a paprikát és a fokhagymát, amíg megpuhulnak. Adjuk hozzá a paradicsomot, a főtt quinoát, a maradék köményt, a kurkumát, a sót és a borsot. Keverje jól össze, főzze még 5 percig. A konyhádat olyan finom illat fogja betölteni, hogy a szomszédok is megirigyelhetik!

6. Lépés

Ha a karfiol elkészült, óvatosan töltse meg a quinoa keverékkel. Jól töltse meg, így minden szelet kiadós és ízletes lesz.

7. Lépés

Süssük a töltött karfiolt további 10-15 percig. Kívülről aranyszínűnek és ropogósnak kell lennie.

8. Lépés

Hagyjuk kissé kihűlni, díszítsük friss korianderrel. Személyes tapasztalatom szerint a friss fűszernövények hatása igazán feldobja az étel végső ízét.

9. Lépés

Vágjuk a karfiolt negyedekre, és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új