Kevert meggyes piskóta
A Kevert Meggyes Piskóta egy könnyű és ízletes desszert, amely friss meggyel és puha piskótatésztával készül. Ideális választás nyári partikra vagy családi összejövetelekre. A frissítő meggyekkel és lágy textúrával garantáltan mindenkit levendüléshez viszel majd.
Hozzávalók
- 300 g friss meg
- 200 g liszt
- 200 g cukor
- 4 tojás
- 200 ml tej
- 100 g vaj
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 teáskanál sütőpor
- csipet só
Eljárás
Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. Kivajazunk és kilisztezünk egy kerek tortaformát.
A tojásokat és a cukrot habosra keverjük egy tálban.
Hozzáadjuk a vaníliakivonatot és a megolvasztott vajat, majd alaposan összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót egy másik tálban. Ezután apránként hozzáadjuk a tojáshoz, közben folyamatosan keverjük.
Hozzáadjuk a tejet és jól elkeverjük, hogy egy sima tésztát kapjunk.
A tésztát beleöntjük a tortaformába és egyenletesen eloszlatjuk.
Rászórjuk a meggyet a tészta tetejére, szépen eloszlatva.
Betesszük a sütőbe és kb. 45-50 percig sütjük amíg a tészta készre sül (tűpróbával ellenőrizhetjük).
Miután megsült, hagyjuk kihűlni a formában, majd szeletelhetjük és tálalhatjuk.