HIRDETŐ

Kevert meggyes piskóta

A Kevert Meggyes Piskóta egy könnyű és ízletes desszert, amely friss meggyel és puha piskótatésztával készül. Ideális választás nyári partikra vagy családi összejövetelekre. A frissítő meggyekkel és lágy textúrával garantáltan mindenkit levendüléshez viszel majd.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 300 g friss meg Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 200 ml tej Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál vaníliakivonat Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. Kivajazunk és kilisztezünk egy kerek tortaformát.

2. Lépés

A tojásokat és a cukrot habosra keverjük egy tálban.

3. Lépés

Hozzáadjuk a vaníliakivonatot és a megolvasztott vajat, majd alaposan összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót egy másik tálban. Ezután apránként hozzáadjuk a tojáshoz, közben folyamatosan keverjük.

4. Lépés

Hozzáadjuk a tejet és jól elkeverjük, hogy egy sima tésztát kapjunk.

5. Lépés

A tésztát beleöntjük a tortaformába és egyenletesen eloszlatjuk.

6. Lépés

Rászórjuk a meggyet a tészta tetejére, szépen eloszlatva.

7. Lépés

Betesszük a sütőbe és kb. 45-50 percig sütjük amíg a tészta készre sül (tűpróbával ellenőrizhetjük).

8. Lépés

Miután megsült, hagyjuk kihűlni a formában, majd szeletelhetjük és tálalhatjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új