HIRDETŐ

Kevert meggyes piskóta

A Kevert Meggyes Piskóta egy könnyű és ízletes desszert, amely friss meggyel és puha piskótatésztával készül. Ideális választás nyári partikra vagy családi összejövetelekre. A frissítő meggyekkel és lágy textúrával garantáltan mindenkit levendüléshez viszel majd.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 300 g friss meg Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 200 ml tej Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál vaníliakivonat Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. Kivajazunk és kilisztezünk egy kerek tortaformát.

2. Lépés

A tojásokat és a cukrot habosra keverjük egy tálban.

3. Lépés

Hozzáadjuk a vaníliakivonatot és a megolvasztott vajat, majd alaposan összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót egy másik tálban. Ezután apránként hozzáadjuk a tojáshoz, közben folyamatosan keverjük.

4. Lépés

Hozzáadjuk a tejet és jól elkeverjük, hogy egy sima tésztát kapjunk.

5. Lépés

A tésztát beleöntjük a tortaformába és egyenletesen eloszlatjuk.

6. Lépés

Rászórjuk a meggyet a tészta tetejére, szépen eloszlatva.

7. Lépés

Betesszük a sütőbe és kb. 45-50 percig sütjük amíg a tészta készre sül (tűpróbával ellenőrizhetjük).

8. Lépés

Miután megsült, hagyjuk kihűlni a formában, majd szeletelhetjük és tálalhatjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek