HIRDETŐ

Kevert meggyes süti

Ez a tökéletes választás a nyári piknikhez vagy egy családi vacsorához. A puha és szaftos tészta tökéletesen kiegyensúlyozza a savanykás meggyet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 300 g liszt Hozzáadott
  • 2 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 14 teáskanál Hozzáadott
  • 170 g vaj, szobahőmérsékletű Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 120 ml tej Hozzáadott
  • 2 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 450 g kimagozott meggy, lecsepegtetve Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Kenjünk ki egy 20 cm átmérőjű tortaformát.

2. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót egy közepes méretű tálban.

3. Lépés

Egy másik tálban keverjük össze a vajat és a cukrot, amíg krémes nem lesz. Adjuk hozzá a tojásokat egyesével, majd a tej és vanília kivonat hozzáadásával keverjük össze.

4. Lépés

Adagolva adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, és alaposan keverjük össze.

5. Lépés

Öntsük a tészta felét a tortaformába, majd szórjuk rá a meggyet. Öntsük a tészta maradékát a meggyre.

6. Lépés

Süsd a sütit kb. 45-50 percig, vagy addig, amíg a tészta aranybarnára nem sül és a közepén száraz a tűpróba.

7. Lépés

Hagyd a sütit 10 percig a formában, majd hagyd kihűlni egy rácsra.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új