Kevert meggyes süti
Ez a tökéletes választás a nyári piknikhez vagy egy családi vacsorához. A puha és szaftos tészta tökéletesen kiegyensúlyozza a savanykás meggyet.
Hozzávalók
- 300 g liszt
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 1⁄4 teáskanál só
- 170 g vaj, szobahőmérsékletű
- 200 g cukor
- 2 tojás
- 120 ml tej
- 2 teáskanál vanília kivonat
- 450 g kimagozott meggy, lecsepegtetve
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Kenjünk ki egy 20 cm átmérőjű tortaformát.
Keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót egy közepes méretű tálban.
Egy másik tálban keverjük össze a vajat és a cukrot, amíg krémes nem lesz. Adjuk hozzá a tojásokat egyesével, majd a tej és vanília kivonat hozzáadásával keverjük össze.
Adagolva adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, és alaposan keverjük össze.
Öntsük a tészta felét a tortaformába, majd szórjuk rá a meggyet. Öntsük a tészta maradékát a meggyre.
Süsd a sütit kb. 45-50 percig, vagy addig, amíg a tészta aranybarnára nem sül és a közepén száraz a tűpróba.
Hagyd a sütit 10 percig a formában, majd hagyd kihűlni egy rácsra.