HIRDETŐ

Forrás: freepik

Kevert tészta

Kevert tészta az egyik legkönnyebben és leggyorsabban elkészíthető édesség, ami bármilyen alkalomra megfelelő. Egyszerű hozzávalókból áll, a végeredmény mégis mennyei. Szezonális gyümölccsel is variálható, így egész évben készíthetjük.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 3 tojás Hozzáadott
  • 180 g cukor Hozzáadott
  • 200 g búzaliszt Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 100 ml olaj Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • porcukor a szóráshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Olajozzuk ki, majd lisztezzük be a sütőformát.

2. Lépés

A tojásokat a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük.

3. Lépés

Az olajat és a tejet is hozzáadjuk a tojásos keverékhez, majd jól eldolgozzuk benne.

4. Lépés

Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót.

5. Lépés

A lisztes keveréket hozzáadjuk a tojásos masszához és homogén tésztává keverjük.

6. Lépés

Az egész tésztát áttöltjük a sütőformába, majd 40-45 percig sütjük, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.

7. Lépés

Miután kihűlt, megszórjuk a tetejét porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új