Forrás: freepik
Kevert tészta
Kevert tészta az egyik legkönnyebben és leggyorsabban elkészíthető édesség, ami bármilyen alkalomra megfelelő. Egyszerű hozzávalókból áll, a végeredmény mégis mennyei. Szezonális gyümölccsel is variálható, így egész évben készíthetjük.
Hozzávalók
- 3 tojás
- 180 g cukor
- 200 g búzaliszt
- 1 Csomag sütőpor
- 100 ml olaj
- 100 ml tej
- 1 Csomag vaníliás cukor
- csipet só
- porcukor a szóráshoz
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Olajozzuk ki, majd lisztezzük be a sütőformát.
A tojásokat a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük.
Az olajat és a tejet is hozzáadjuk a tojásos keverékhez, majd jól eldolgozzuk benne.
Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót.
A lisztes keveréket hozzáadjuk a tojásos masszához és homogén tésztává keverjük.
Az egész tésztát áttöltjük a sütőformába, majd 40-45 percig sütjük, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Miután kihűlt, megszórjuk a tetejét porcukorral.