HIRDETŐ

Kínai szecsuáni csirke

Saját konyhámban sok különféle kínai fogást készítek, de a szecsuáni csirke az egyik kedvencem. Be is mutatom nektek, hogyan készítem el mindezt otthon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g csirke mellfilé Hozzáadott
  • 3 evőkanál szójaszósz Hozzáadott
  • 2 evőkanál rizsecet Hozzáadott
  • 1 evőkanál szecsuáni bors (előmelegített serpenyőben kissé megpirítva, majd mozsárban összezúzva) Hozzáadott
  • 2 evőkanál kukorica keményítő Hozzáadott
  • 2 chili Paprika Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 4 evőkanál szezámmag Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra, majd öntsük hozzá a szójaszószt, a rizsecetet és a szecsuáni borsot. Hagyjuk állni 10-15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek. Ebben az időben elkészíthetjük a többi hozzávalót.

2. Lépés

A chilit és a fokhagymát aprítsuk fel, a szezámmagot pedig pörköljük meg száraz serpenyőben.

3. Lépés

A bepácolt húsokat forgassuk meg a kukoricakeményítőben, hogy kellően bevonódjanak.

4. Lépés

Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd pirítsuk meg benne a csirkét. Amennyiben nem fér el egyszerre, kisebb adagokban is hozzáadhatjuk.

5. Lépés

Amikor a csirke már majdnem kész, adjuk hozzá a chilit és a fokhagymát, majd pirítsuk további 2-3 percig.

6. Lépés

A végén szórjuk meg a pirított szezámmaggal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új