Kínai szecsuáni csirke
Saját konyhámban sok különféle kínai fogást készítek, de a szecsuáni csirke az egyik kedvencem. Be is mutatom nektek, hogyan készítem el mindezt otthon.
Hozzávalók
- 500 g csirke mellfilé
- 3 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál rizsecet
- 1 evőkanál szecsuáni bors (előmelegített serpenyőben kissé megpirítva, majd mozsárban összezúzva)
- 2 evőkanál kukorica keményítő
- 2 chili Paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál szezámmag
- 2 evőkanál olaj
Eljárás
A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra, majd öntsük hozzá a szójaszószt, a rizsecetet és a szecsuáni borsot. Hagyjuk állni 10-15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek. Ebben az időben elkészíthetjük a többi hozzávalót.
A chilit és a fokhagymát aprítsuk fel, a szezámmagot pedig pörköljük meg száraz serpenyőben.
A bepácolt húsokat forgassuk meg a kukoricakeményítőben, hogy kellően bevonódjanak.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd pirítsuk meg benne a csirkét. Amennyiben nem fér el egyszerre, kisebb adagokban is hozzáadhatjuk.
Amikor a csirke már majdnem kész, adjuk hozzá a chilit és a fokhagymát, majd pirítsuk további 2-3 percig.
A végén szórjuk meg a pirított szezámmaggal.