HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Kinder pingui szelet

Szinte, mint az igaz, vagy még jobb is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Tésztához

  • 6 ks felvert tojásfehérje Hozzáadott
  • 6 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 6 ek kristálycukor Hozzáadott
  • 6 ek víz Hozzáadott
  • 6 ek liszt Hozzáadott
  • 4 ek kakaópor Hozzáadott
  • 4 ek olaj Hozzáadott
  • 1 kk Fahéj Hozzáadott
  • 12 g szódabikarbóna Hozzáadott
  • 5 dl habtejszín Hozzáadott
  • 14 dkg porcukor Hozzáadott
  • 10 g zselatin fix Hozzáadott
  • 1 ek vanília aroma Hozzáadott

Krémhez

  • 5 dl habtejszín Hozzáadott
  • 14 dkg porcukor Hozzáadott
  • 10 g zselatin fix Hozzáadott
  • 1 ek vanília aroma Hozzáadott

Csokoládé töltelékhez

  • 7 dkg vaj Hozzáadott
  • 1 tk olaj Hozzáadott
  • 15 dkg étcsokoládé Hozzáadott

Csokoládé mázhoz

  • olvasztott étcsokoládé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét felverjük habosra. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a fahéjat, a vizet, az olajat. Majd beleforgatjuk a tojásfehérjét.

2. Lépés

Kilisztezett közepes méretű tepsibe töltjük és 180℃-on kb. 15 percig sütjük.

3. Lépés

A krémhez elkezdjük felverni a habtejszínt. Ha felhabosodott, hozzáadjuk a zselatin fixet. Ezután beleöntjük a porcukrot és a vanília aromát és kemény habbá verjük.

4. Lépés

Félbevágjuk a tésztát, az alsó lapot megkenjük a krém felével, pihentessük 15 percet.

5. Lépés

A csokoládé töltelékhez összeolvasztjuk a vajat az olajjal. Beletesszük az apróratört csokit. Állandó kevergetés mellett szobahőmérsékletűre hűtjük. Elterítjük a krémen és hagyjuk megdermedni. Ha megdermedt a csokoládé, akkor rákenem a maradék krémet. Rátesszük a piskótalapot és megkenjük olvasztott csokival. Hűtőben tároljuk

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új