Forrás: Youtube
Kinder pingui szelet
Szinte, mint az igaz, vagy még jobb is.
Hozzávalók
Tésztához
- 6 ks felvert tojásfehérje
- 6 ks tojássárgája
- 6 ek kristálycukor
- 6 ek víz
- 6 ek liszt
- 4 ek kakaópor
- 4 ek olaj
- 1 kk Fahéj
- 12 g szódabikarbóna
- 5 dl habtejszín
- 14 dkg porcukor
- 10 g zselatin fix
- 1 ek vanília aroma
Krémhez
- 5 dl habtejszín
- 14 dkg porcukor
- 10 g zselatin fix
- 1 ek vanília aroma
Csokoládé töltelékhez
- 7 dkg vaj
- 1 tk olaj
- 15 dkg étcsokoládé
Csokoládé mázhoz
- olvasztott étcsokoládé
Eljárás
Kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét felverjük habosra. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a fahéjat, a vizet, az olajat. Majd beleforgatjuk a tojásfehérjét.
Kilisztezett közepes méretű tepsibe töltjük és 180℃-on kb. 15 percig sütjük.
A krémhez elkezdjük felverni a habtejszínt. Ha felhabosodott, hozzáadjuk a zselatin fixet. Ezután beleöntjük a porcukrot és a vanília aromát és kemény habbá verjük.
Félbevágjuk a tésztát, az alsó lapot megkenjük a krém felével, pihentessük 15 percet.
A csokoládé töltelékhez összeolvasztjuk a vajat az olajjal. Beletesszük az apróratört csokit. Állandó kevergetés mellett szobahőmérsékletűre hűtjük. Elterítjük a krémen és hagyjuk megdermedni. Ha megdermedt a csokoládé, akkor rákenem a maradék krémet. Rátesszük a piskótalapot és megkenjük olvasztott csokival. Hűtőben tároljuk