HIRDETŐ

Kiváló Cukkinifasírt recept

A cukkinifasírt kiváló alternatíva a húsfasírtnak, nemcsak vegetáriánusok számára. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, mégis laktató és ízletes. Egy nagyszerű módszer arra is, hogy a család zöldségbevitelét növeljük.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Közepes cukkini Hozzáadott
  • 1 nagy tojás Hozzáadott
  • 1 Csésze zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 1 Csésze reszelt sajt (cheddar vagy mozzarella) Hozzáadott
  • 1 evőkanál aprított friss bazsalikom Hozzáadott
  • 1 evőkanál aprított friss petrezselyem Hozzáadott
  • fél teáskanál fokhagymapor Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Reszeljük le a cukkini héját, majd reszeljük le magát a cukkinit is egy nagy tálba. Sózzuk meg, és hagyjuk állni 10 percig, hogy a só kihúzza a cukkini nedvességét.

2. Lépés

Nyomkodjuk ki a felesleges vizet a cukkiniből, majd adjuk hozzá a tojást, a zsemlemorzsát, a reszelt sajtot, a bazsalikomot, a petrezselymet és a fokhagymaport. Fűszerezzük sóval és borssal, majd alaposan keverjük össze.

3. Lépés

Formázzunk kis fasírtokat a keverékből, majd forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, és süssük meg a fasírtokat mindkét oldalukon aranybarnára.

4. Lépés

Szolgáljuk fel friss salátával vagy a kedvenc köretünkkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új