Kiváló Cukkinifasírt recept
A cukkinifasírt kiváló alternatíva a húsfasírtnak, nemcsak vegetáriánusok számára. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, mégis laktató és ízletes. Egy nagyszerű módszer arra is, hogy a család zöldségbevitelét növeljük.
Hozzávalók
- 2 Közepes cukkini
- 1 nagy tojás
- 1 Csésze zsemlemorzsa
- 1 Csésze reszelt sajt (cheddar vagy mozzarella)
- 1 evőkanál aprított friss bazsalikom
- 1 evőkanál aprított friss petrezselyem
- fél teáskanál fokhagymapor
- só és bors ízlés szerint
- olaj a sütéshez
Eljárás
Reszeljük le a cukkini héját, majd reszeljük le magát a cukkinit is egy nagy tálba. Sózzuk meg, és hagyjuk állni 10 percig, hogy a só kihúzza a cukkini nedvességét.
Nyomkodjuk ki a felesleges vizet a cukkiniből, majd adjuk hozzá a tojást, a zsemlemorzsát, a reszelt sajtot, a bazsalikomot, a petrezselymet és a fokhagymaport. Fűszerezzük sóval és borssal, majd alaposan keverjük össze.
Formázzunk kis fasírtokat a keverékből, majd forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, és süssük meg a fasírtokat mindkét oldalukon aranybarnára.
Szolgáljuk fel friss salátával vagy a kedvenc köretünkkel.