Forrás: facebook
Kiváló Cukkinis tócsni sütőben
A cukkinis tócsni egy kiváló választás lehet az étrendbe, melyet egyszerű elkészíteni és meglehetősen ízletes módja a cukkini felhasználásának. A sütőben így olaj nélkül preparálhatjuk, stabil hőmérsékletek alatt, ami miatt nem szívódik meg feleslegesen az olajjal, így egészségesebb.
Hozzávalók
- 2 Közepes cukkini
- 2 tojás
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 teáskanál só
- 1⁄2 teáskanál őrölt feketebors
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g reszelt sajt
Eljárás
Mossuk meg a cukkinit és szárítsuk meg. A héját ne hámozzuk le.
A cukkinit reszeljük le, majd sózzuk meg és hagyjuk állni 10 percet.
A megsózott cukkinit csavarjuk ki, hogy minél kevesebb nedvesség maradjon benne.
Ízlés szerint adjunk hozzá aprított fokhagymát, borsot, tojást, zsemlemorzsát és a reszelt sajtot.
A masszát alaposan keverjük össze.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire, kanállal halmozzuk a masszát, és lapítsuk le őket.
A tepsit helyezzük a pre-heated sütőbe és süssük 25-30 percig, vagy addig, amíg a tócsni aranybarnára sül.
A sült cukkinis tócsnikat a sütőből kivéve hagyjuk néhány percig hűlni, majd tálalhatjuk.