HIRDETŐ
Klasszikus bögrés kevert meggyes
A bögrés kevert meggyes egy klasszikus magyar desszert, amelynek alapja egy könnyű, tojásos tészta.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 3 ks tojás
- 1 Csésze cukor
- 1⁄2 Csésze olaj
- 1 csipet só
- 2 Csésze liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1⁄2 Csésze tej
- 2 Csésze friss meggy
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
2. Lépés
Egy nagy tálban verd fel a tojásokat a cukorral, majd add hozzá az olajat és a sót.
3. Lépés
Keverd össze a lisztet és a sütőport egy külön tálban, majd adagold hozzá a tojásos keverékhez, váltakozva a tejjel.
4. Lépés
Keverd a tésztát, amíg sima és homogén lesz.
5. Lépés
Kend ki egy 20x30 centiméteres sütőtálat vajjal vagy olajjal, majd öntsd a tésztát bele.
6. Lépés
Szórj a tésztára egyenletesen a meggyet.
7. Lépés
Süsd 30-35 percig, amíg aranybarna nem lesz.
8. Lépés
Vedd ki a sütőből majd hagyd kihűlni.
9. Lépés
Vágd fel négyzetekre ízlés szerint.