HIRDETŐ

Klasszikus bögrés kevert meggyes

A bögrés kevert meggyes egy klasszikus magyar desszert, amelynek alapja egy könnyű, tojásos tészta.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 3 ks tojás Hozzáadott
  • 1 Csésze cukor Hozzáadott
  • 12 Csésze olaj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 2 Csésze liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 12 Csésze tej Hozzáadott
  • 2 Csésze friss meggy Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

2. Lépés

Egy nagy tálban verd fel a tojásokat a cukorral, majd add hozzá az olajat és a sót.

3. Lépés

Keverd össze a lisztet és a sütőport egy külön tálban, majd adagold hozzá a tojásos keverékhez, váltakozva a tejjel.

4. Lépés

Keverd a tésztát, amíg sima és homogén lesz.

5. Lépés

Kend ki egy 20x30 centiméteres sütőtálat vajjal vagy olajjal, majd öntsd a tésztát bele.

6. Lépés

Szórj a tésztára egyenletesen a meggyet.

7. Lépés

Süsd 30-35 percig, amíg aranybarna nem lesz.

8. Lépés

Vedd ki a sütőből majd hagyd kihűlni.

9. Lépés

Vágd fel négyzetekre ízlés szerint.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új