HIRDETŐ

Klasszikus cseresznyebefőtt

A cseresznye befőzése klasszikus és finom köret, amelyet gyakran fogyasztanak húsok mellé tálalva. Az elkészítése nem túl bonyolult, csak némi időbe telik, hogy megpuhuljon a gyümölcs.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 1 kg cseresznye Hozzáadott
  • 400 g cukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 3 szegfűszeg Hozzáadott
  • 1 rúd vanília Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az érett cseresznyét mosd meg, majd magozd ki.

2. Lépés

Adj hozzá 1 liter vizet, majd kezd el főzni alacsony lángon.

3. Lépés

Amikor a víz elkezd forrni, add hozzá a cukrot és a citromlevet.

4. Lépés

Tedd bele a vaníliarudat és a szegfűszeget a cukros lébe.

5. Lépés

Főzd lassú tűzön, amíg a cseresznye megpuhul, és az ízek összeérnek.

6. Lépés

A kész befőttet töltsd sterilizált befőttesüvegekbe, majd forró vízzel töltsd fel őket.

7. Lépés

Legalább 10 percig forrald a befőttesüvegeket, majd tedd őket száraz és hűvös helyre.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új