HIRDETŐ

Klasszikus cukorborsóleves

A cukorborsóleves egy klasszikus magyar leves, amelyben a friss cukorborsóból, tejfölből és tejhabból készült krémes alaplé a főszereplő. Tálaláskor friss petrezselyemmel és pirított zsemlekockákkal tálaljuk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 Fej közepes vöröshagyma, finomra vágva Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 500 g friss cukorborsó, megtisztítva Hozzáadott
  • 1 l húsleves alaplé vagy víz Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 14 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 2 dl tejhab Hozzáadott
  • Friss petrezselyem és pirított zsemlekockák a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy edényben közepes láng felett, majd adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd pároljuk kb. 5 percig, amíg az hagyma üvegesedni kezd.

2. Lépés

Add hozzá a tisztított cukorborsót az edényhez, öntsük hozzá az alaplevet vagy vizet, fedjük le és hagyjuk főzni kb. 10 percig, amíg a cukorborsó megpuhul.

3. Lépés

Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat közepes lángon. Adjuk hozzá a lisztet és keverjük össze, majd folyamatos keverés mellett pirítsuk kb. 3 percig, amíg aranyszínűre sül.

4. Lépés

Vegyük le az edényt a tűzről, majd adjuk hozzá a pirított lisztet és a fűszereket a cukorborsóhoz, és keverjük össze. Folyamatos keverés mellett, adjuk hozzá a tejfölt és a tejhabot, majd melegítsük fel az egészet alacsony lángon kb. 5-10 percig, amíg az egész felforrt.

5. Lépés

Tálalás előtt megszórjuk frissen vágott petrezselyemmel és pirított zsemlekockákkal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új