HIRDETŐ

Klasszikus fánkok

Próbálja ki ezt a receptet ezekre a puha és könnyű fánkokra fahéjjal, melyeket sókaramellel és karamellizált szilvákkal ízesítünk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 2 db Tojás Hozzáadott
  • 200 g sima liszt speciális Hozzáadott
  • 1 db szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 db vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 tk Fahéj Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 2 EK vaj Hozzáadott
  • 30 g cukor Hozzáadott
  • Csipet Eszkozok Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A tojásfehérjét habosra verjük a cukorral. Egy külön tálban összekeverjük a maradék hozzávalókat, majd összekeverjük. 30 másodpercig sütjük minden oldalán a palacsintasütőben.

2. Lépés

Sós karamell (a hozzávalók nagyobb mennyiségben):

3. Lépés

Olvasszuk fel a 150 g kristálycukrot karamellként, de óvatosan, hogy ne égjen oda. Adjunk hozzá 50 g vajat (vigyázat, fröccsenhet). Keverjük össze habverővel, majd adjunk hozzá 100 ml tejszínt is, amit szintén összekeverünk, és adjunk hozzá egy teáskanál sót.

4. Lépés

Karamellizált szilvák

5. Lépés

Egy serpenyőben felolvasztjuk a cukrot és hozzáadjuk a kockára vágott szilvákat. A végén fűszerezzük fahéjjal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új