HIRDETŐ
Klasszikus fánkok
Próbálja ki ezt a receptet ezekre a puha és könnyű fánkokra fahéjjal, melyeket sókaramellel és karamellizált szilvákkal ízesítünk.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
- 2 db Tojás
- 200 g sima liszt speciális
- 1 db szódabikarbóna
- 1 db vaníliás cukor
- 1 tk Fahéj
- 250 ml tej
- 2 EK vaj
- 30 g cukor
- Csipet Eszkozok
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
A tojásfehérjét habosra verjük a cukorral. Egy külön tálban összekeverjük a maradék hozzávalókat, majd összekeverjük. 30 másodpercig sütjük minden oldalán a palacsintasütőben.
2. Lépés
Sós karamell (a hozzávalók nagyobb mennyiségben):
3. Lépés
Olvasszuk fel a 150 g kristálycukrot karamellként, de óvatosan, hogy ne égjen oda. Adjunk hozzá 50 g vajat (vigyázat, fröccsenhet). Keverjük össze habverővel, majd adjunk hozzá 100 ml tejszínt is, amit szintén összekeverünk, és adjunk hozzá egy teáskanál sót.
4. Lépés
Karamellizált szilvák
5. Lépés
Egy serpenyőben felolvasztjuk a cukrot és hozzáadjuk a kockára vágott szilvákat. A végén fűszerezzük fahéjjal.