HIRDETŐ

Forrás: SMarina via Getty Images

Klasszikus hagymás lepény, omlós tészta alaplappal

Az én klasszikus hagymás pitém tökéletes étel a hangulatos őszi estékhez. Ropogós alapjával és krémes hagymás töltelékével családi összejövetelek és ünnepségek nagy kedvence. Miután sok éven át készítettem és tökéletesítettem ezt a receptet, biztosíthatom, hogy a legfinomabb és legtartalmasabb eredményt fogja elérni ezekkel a részletes utasításokkal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A tésztához:

  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 125 g vaj Hozzáadott
  • 12 Teáskanál Hozzáadott
  • 4 Tablespoon hideg víz Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 1 kg hagyma Hozzáadott
  • 200 g Szalonna, kockára vágva Hozzáadott
  • 4 Tojás Hozzáadott
  • 200 ml Krém Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • 1 Teáskanál szerecsendió Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A klasszikus hagymás lepény receptjének elkészítéséhez kezdjük a tésztával. Keverjük össze a lisztet és a sót egy nagy tálban. Adja hozzá a vajat, és ujjbegyeivel gyúrja bele a lisztbe, amíg a keverék durva morzsára nem hasonlít. Ezután adjuk hozzá a vizet, és addig dolgozzuk, amíg sima tésztát kapunk. Javaslom, hogy itt ne használjunk túl sok vizet, hogy a tészta ne legyen túl ragacsos. Csomagolja a tésztát fóliába, és hagyja pihenni a hűtőben 30 percig.

2. Lépés

A töltelékhez hámozzuk meg és vágjuk apró kockákra a hagymát. Ezután melegítsünk fel egy nagy serpenyőt, és süssük ropogósra a szalonnát. Adja hozzá a kockára vágott hagymát, és addig párolja, amíg megpuhul és enyhén aranybarnára pirul. Vegye le a serpenyőt a tűzről, és hagyja kihűlni a hagymás-szalonnás keveréket.

3. Lépés

Egy másik tálban keverje össze a tojásokat, a tejszínt, a sót, a borsot és a szerecsendiót. Adjuk hozzá a kihűlt hagymás-szalonnás keveréket, és keverjük jól össze.

4. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Tekerjük ki a tésztát, és helyezzük egy tortaformába. Úgy tapasztaltam, hogy egy tapadásmentes forma adja a legjobb eredményt. Öntsük a tölteléket a tésztába, és egyenletesen oszlassuk el.

5. Lépés

Süssük a hagymás tortát az előmelegített sütőben kb. 40-45 percig, amíg a teteje aranybarna lesz, és a töltelék megszilárdul. Néhány percig hagyjuk hűlni, mielőtt felszeleteljük és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek