HIRDETŐ
Klasszikus házi krémes

Klasszikus házi krémes

Leveles tésztás, könnyű habos krémes, karamellás klasszikus.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

Tészta és krém

  • 1 Csomag leveles tészta Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 1 l tej Hozzáadott
  • 250 g cukor Hozzáadott
  • 130 g finomliszt Hozzáadott
  • 24 g vaníliás cukor Hozzáadott
  • 5 dl habtejszín Hozzáadott
  • 1 ek porcukor Hozzáadott
  • 25 g habfixáló Hozzáadott

Hab

  • 5 dl habtejszín Hozzáadott
  • 1 ek porcukor Hozzáadott
  • 25 g habfixáló Hozzáadott

Tető

  • 12 dl tej Hozzáadott
  • 1 kk cukrozatlan kakaópor Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 35 g vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

A tepsiformára igazítjuk a leveles tésztát úgy, hogy kettő, tepsi méretű lapunk legyen. Villával megszurkáljuk, majd mehet a sütőbe, 200 fokon, 10-15 percig.

Klasszikus házi krémes - előkészítő lépés 1
2. Lépés

A krémhez a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adunk 1 dl tejet, a cukor felét és a lisztet, majd krémesre dolgozzuk.

Klasszikus házi krémes - előkészítő lépés 1
3. Lépés

A tej fennmaradó részét a vaníliás cukorral felforraljuk, majd a tojássárgájás krémet hozzáadjuk és simára dolgozzuk. A tojásfehérjébe öntjük a cukor másik felét, és felverjük.

Klasszikus házi krémes - előkészítő lépés 1
4. Lépés

Visszarakjuk a krémet a tűzre, alacsony lángra, és óvatosan elkeverjük a felvert tojásfehérjés habbal. Ha elértük a pudingos, sima állagot, pihentetjük, majd a tepsi alján lévő leveles tésztára kenjünk.

Klasszikus házi krémes - előkészítő lépés 1
5. Lépés

A habhoz egy lábasban, kis lángon elkeverjük a tejet a kakaóval, fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, simára dolgozzuk.

Klasszikus házi krémes - előkészítő lépés 1
6. Lépés

Hozzáadjuk a vajat, és ha elértük a ragacsos állagot, levesszük a tűzről, és elsimítjuk a másik leveles tésztalapon, felkockázzuk, és félretesszük. Elkészítjük a habos réteget.

Klasszikus házi krémes - előkészítő lépés 1
7. Lépés

A tetejéhez pedig egy tálba öntjük a habtejszínt, a porcukrot és a habfixálót, majd habbá verjük.

Klasszikus házi krémes - előkészítő lépés 1
8. Lépés

Rásimítjuk a pudingos rétegre, ráhelyezzük a a karamellás lapokat. Végül hűtőben pihentetjük minimum 1-2 órát.

Klasszikus házi krémes - előkészítő lépés 1

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új