HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Klasszikus Hólabda - Kozáksapka sütemény
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
Tésztához
- 125 g liszt
- 20 g kakaópor
- 2 tk szódabikarbóna
- 125 g porcukor
- 12 g vaníliás cukor
- 4 ks tojás
- 3 ek forróvíz
Krémhez
- 100 g vaj
- 150 g porcukor
- 24 g vaníliás cukor
- 50 g liszt
- 3 dl tej
- 1 ks tojássárgája
Forgatáshoz
- 200 g kókuszreszelék
Tetejére
- 90 g olvasztott étcsokoládé
HIRDETŐ
Eljárás
85 perc.
1. Lépés
A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral. A tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Állandó keverés mellett hozzácsurgatjuk a vizet. Belekeverjük az összekevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben elterítjük a masszát és 180°C-on 20 percig sütjük.
2. Lépés
A krémhez a vajat kihabosítjuk a porcukorral. A lisztből, a tejből, a vaníliás cukorból és a tojássárgájából gőz felett krémet főzünk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a kihabosított vajat.
3. Lépés
A megsült piskótából köröket szaggatunk. Egy kört megkenünk krémmel, ráhelyezünk egy másik kört, majd bekenjük a sütemény oldalát is. Az oldalát meghempergetjük kókuszreszelékben. Végül olvasztott csokoládéval lekenjük a hólabdák tetejét.