HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Klasszikus Hólabda - Kozáksapka sütemény

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Tésztához

  • 125 g liszt Hozzáadott
  • 20 g kakaópor Hozzáadott
  • 2 tk szódabikarbóna Hozzáadott
  • 125 g porcukor Hozzáadott
  • 12 g vaníliás cukor Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 3 ek forróvíz Hozzáadott

Krémhez

  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 150 g porcukor Hozzáadott
  • 24 g vaníliás cukor Hozzáadott
  • 50 g liszt Hozzáadott
  • 3 dl tej Hozzáadott
  • 1 ks tojássárgája Hozzáadott

Forgatáshoz

  • 200 g kókuszreszelék Hozzáadott

Tetejére

  • 90 g olvasztott étcsokoládé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

85 perc.
1. Lépés

A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral. A tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Állandó keverés mellett hozzácsurgatjuk a vizet. Belekeverjük az összekevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben elterítjük a masszát és 180°C-on 20 percig sütjük.

2. Lépés

A krémhez a vajat kihabosítjuk a porcukorral. A lisztből, a tejből, a vaníliás cukorból és a tojássárgájából gőz felett krémet főzünk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a kihabosított vajat.

3. Lépés

A megsült piskótából köröket szaggatunk. Egy kört megkenünk krémmel, ráhelyezünk egy másik kört, majd bekenjük a sütemény oldalát is. Az oldalát meghempergetjük kókuszreszelékben. Végül olvasztott csokoládéval lekenjük a hólabdák tetejét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új