HIRDETŐ
Klasszikus kakaós csiga
A kakaós csiga tökéletes választás reggelire, uzsonnára, vagy akár vacsorára is.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 250 g liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1⁄2 teáskanál szódabikarbóna
- 1⁄2 teáskanál szódabikarbóna
- 100 g cukor
- 1 tojás
- 80 ml olaj
- 150 ml tej
- 1⁄2 teáskanál vaníliakivonat
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
A lisztet, kakaóport, szódabikarbónát, sütőport és cukrot egy tálban összekeverjük.
2. Lépés
Hozzáadjuk a tojást, olajat, tejet és vaníliakivonatot, és jól összekeverjük.
3. Lépés
A tésztát átgyúrjuk, és kb. 1 cm vastagra nyújtjuk.
4. Lépés
A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
5. Lépés
Amikor a kakaós csiga kihűlt, felszeleteljük és tetszés szerint díszítjük.