Forrás: Pixabay: congerdesign
Klasszikus Karácsonyi Torta
Egy hagyományos, gazdag és gyümölcsös karácsonyi torta, ami tökéletes az ünnepi szezonra. Ennek a tortának az íze mindenkiben ünnepi hangulatot teremt.
Hozzávalók
- 250 gms búzadara cukor
- 250 gms sótlan vaj
- 250 gms Szárított gyümölcskeverék
- 250 gms önkelesztő liszt
- 2 kanalak őrölt kevert fűszer
- 4 darabok Nagy tojások
- 2 EL brandy
- 50 gms Mandulák
- 50 gms Cukrozott cseresznye
Eljárás
Melegítse elő a sütőjét 150C / 130C ventilátor / gáz 2 beállításra. Béleljen ki egy 20 cm-es kerek tortaformát sütőpapírral.
Egy nagy tálban keverje össze a cukrot és a vajat, amíg habos nem lesz.
Lassan adjuk hozzá a tojásokat, egyet-egyet, jól verjük össze minden hozzáadás után.
Szitálja át a lisztet és a fűszert, majd fakanállal dolgozza össze a vegyes gyümölccsel, dióval és cseresznyével.
Öntse a keveréket az előkészített formába, majd egy kanál hátával simítsa le a felületet.
Süssze 3 órán át, vagy addig, amíg a sütemény közepébe szúrt tű tiszta nem jön ki. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takarja le egy darab sütőpapírral.
Ha egyszer megsült, hagyja kihűlni a formában, majd vegye ki és csomagolja sütőpapírba. Most már eltehető Karácsonyig. Alternatívában, a torta most már díszíthető, ha úgy dönt. Jó étvágyat!