HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: congerdesign

Klasszikus Karácsonyi Torta

Egy hagyományos, gazdag és gyümölcsös karácsonyi torta, ami tökéletes az ünnepi szezonra. Ennek a tortának az íze mindenkiben ünnepi hangulatot teremt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 250 gms búzadara cukor Hozzáadott
  • 250 gms sótlan vaj Hozzáadott
  • 250 gms Szárított gyümölcskeverék Hozzáadott
  • 250 gms önkelesztő liszt Hozzáadott
  • 2 kanalak őrölt kevert fűszer Hozzáadott
  • 4 darabok Nagy tojások Hozzáadott
  • 2 EL brandy Hozzáadott
  • 50 gms Mandulák Hozzáadott
  • 50 gms Cukrozott cseresznye Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőjét 150C / 130C ventilátor / gáz 2 beállításra. Béleljen ki egy 20 cm-es kerek tortaformát sütőpapírral.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverje össze a cukrot és a vajat, amíg habos nem lesz.

3. Lépés

Lassan adjuk hozzá a tojásokat, egyet-egyet, jól verjük össze minden hozzáadás után.

4. Lépés

Szitálja át a lisztet és a fűszert, majd fakanállal dolgozza össze a vegyes gyümölccsel, dióval és cseresznyével.

5. Lépés

Öntse a keveréket az előkészített formába, majd egy kanál hátával simítsa le a felületet.

6. Lépés

Süssze 3 órán át, vagy addig, amíg a sütemény közepébe szúrt tű tiszta nem jön ki. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takarja le egy darab sütőpapírral.

7. Lépés

Ha egyszer megsült, hagyja kihűlni a formában, majd vegye ki és csomagolja sütőpapírba. Most már eltehető Karácsonyig. Alternatívában, a torta most már díszíthető, ha úgy dönt. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új