HIRDETŐ

Klasszikus krumplis pogácsa

A klasszikus krumplis pogácsa tökéletes nassolni való hozza a családi összejöveteleket, vagy egyszerűen csak egy jó kis filmnézés közbeni rágcsálnivaló. Könnyedén elkészíthető, és a belevalók otthon minden konyhában megtalálhatók.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
40
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 500 g főtt burgonya Hozzáadott
  • 200 g zsír (vagy margarin) Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 7 g szárított élesztő Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 1 tojás a kenéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Főzzük meg a burgonyákat héjastól, majd amint meghűlt, hámozzuk meg és törjük össze.

2. Lépés

Az élesztőt futtassuk fel a cukorral és egy kevés langyos vízzel.

3. Lépés

A lisztet keverjük össze a sóval és a felvert tojással, majd adjuk hozzá a zsírt, és dolgozzuk össze.

4. Lépés

Adjuk hozzá az élesztőt és a tört burgonyát, majd gyúrjuk össze alaposan.

5. Lépés

Fedjük le a masszát és hagyjuk kelni 1 órán át.

6. Lépés

Ezután nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagságúra és szaggassuk ki a pogácsákat.

7. Lépés

Kenjük le a tetejüket felvert tojással, majd villával szurkáljuk meg. Hagyjuk kelni újabb fél órát.

8. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és süssük az pogácsákat kb. 25 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz a tetejük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új