HIRDETŐ

Forrás: canva

Klasszikus lencseleves

Ezt a receptet már számtalanszor elkészítettem, és minden alkalommal azon kapom magam, hogy még egy tányérral kérek belőle. Mesés ízjegyei és tápláló összetevői igazán melegítő étellé teszik ezt a levest mindenki számára. Remélem, ti is hasonlóan élvezitek majd!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g Lencse Hozzáadott
  • 100 g répa Hozzáadott
  • 100 g karalábé Hozzáadott
  • 50 g zeller Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál zsír vagy olaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • Só, bors és majoránna ízlés szerint Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy a lencsét beáztatjuk. Egy éjszaka elegendő. Az a cél, hogy a lencse könnyebben megpuhuljon főzés közben.

2. Lépés

Azután megtisztítjuk a zöldségeket és apróra vágjuk. Használhatunk vagdalt zöldségeket is ezzel az alaplével, de személyes tapasztalatom szerint a frissen aprított zöldségek a legfinomabbak.

3. Lépés

A zsírt egy lábasban felmelegítjük, majd rádobjuk a finomra vágott hagymát, és pirítjuk addig, amíg üveges nem lesz.

4. Lépés

Hozzáadjuk a zöldségdarabokat, majd tovább pirítjuk őket addig, míg azok is fel nem veszik az aranyszínüket. Figyeljünk, hogy ne égjenek oda. Lefedjük, és lassú tűzön főzzük körülbelül 10 percig.

5. Lépés

Ezután beletesszük a lencsét, a fűszereket és felöntjük a vízzel. Ami a sót illeti, személyes tapasztalatom, hogy mindig adagoljuk óvatosan, mert könnyebb utólag hozzáadni, mint kivenni a túl sós levesből.

6. Lépés

Forrástól számított 1 órát főzzük alacsony lángon. Ha közben túl sok vizet veszítene, nyugodtan önts hozzá még egy kis vizet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek