HIRDETŐ

Forrás: canva

Klasszikus lencseleves

Ezt a receptet már számtalanszor elkészítettem, és minden alkalommal azon kapom magam, hogy még egy tányérral kérek belőle. Mesés ízjegyei és tápláló összetevői igazán melegítő étellé teszik ezt a levest mindenki számára. Remélem, ti is hasonlóan élvezitek majd!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g Lencse Hozzáadott
  • 100 g répa Hozzáadott
  • 100 g karalábé Hozzáadott
  • 50 g zeller Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál zsír vagy olaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • Só, bors és majoránna ízlés szerint Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy a lencsét beáztatjuk. Egy éjszaka elegendő. Az a cél, hogy a lencse könnyebben megpuhuljon főzés közben.

2. Lépés

Azután megtisztítjuk a zöldségeket és apróra vágjuk. Használhatunk vagdalt zöldségeket is ezzel az alaplével, de személyes tapasztalatom szerint a frissen aprított zöldségek a legfinomabbak.

3. Lépés

A zsírt egy lábasban felmelegítjük, majd rádobjuk a finomra vágott hagymát, és pirítjuk addig, amíg üveges nem lesz.

4. Lépés

Hozzáadjuk a zöldségdarabokat, majd tovább pirítjuk őket addig, míg azok is fel nem veszik az aranyszínüket. Figyeljünk, hogy ne égjenek oda. Lefedjük, és lassú tűzön főzzük körülbelül 10 percig.

5. Lépés

Ezután beletesszük a lencsét, a fűszereket és felöntjük a vízzel. Ami a sót illeti, személyes tapasztalatom, hogy mindig adagoljuk óvatosan, mert könnyebb utólag hozzáadni, mint kivenni a túl sós levesből.

6. Lépés

Forrástól számított 1 órát főzzük alacsony lángon. Ha közben túl sok vizet veszítene, nyugodtan önts hozzá még egy kis vizet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új