Forrás: freepik
Klasszikus lúdláb torta
A Klasszikus lúdláb torta egy nagyon finom és ízletes sütemény, amit szívesen készítek mindenféle ünnepek alkalmával. Igazán egyedi és lenyűgöző finomság, amit mindenki imád. Próbáltam már több receptet, de ez az egyszerűbb változat a legjobb. Kezdők számára is könnyen elkészíthető, és bárki megcsinálhatja otthon is.
Hozzávalók
- 250 g liszt
- 200 g cukor
- 100 g vaj
- 2 ks tojás
- 1 Csomag sütőpor
- Fél csomag vaníliacukor
- 1 csipet só
- 3 evőkanál kakaó
- 1 Üveg meggybefőtt / cseresznyebefőtt
- 50 g étcsokoládé
Eljárás
A vajat olvaszd fel, és keverd habosra a cukorral egy tálban. Adj hozzá egyenként a tojásokat, majd szórd bele a lisztet, a sütőport, a vaníliacukrot és a csipet sót. Ajánlom, hogy a sütőport és a sót szórd egyenletesen a liszttel, így a tészta textúrája egyenletesebb lesz.
Oszd ketté a tésztát, az egyik felébe keverj be kakaót. A kakaót érdemes szitán átszórni, hogy ne legyen csomós a tészta.
A sütőt előmelegített 180 fokra. Az alját béleld ki sütőpapírral.
Fontos a sütőpapír használata, így a sütemény nem ragad bele a formába.
A kakaós tésztát kanalazd bele a formába, majd rendezd el rajta a befőttet, végül pedig öntsd rá a maradék tésztát.
Süsd 180 fokon kb. 40 percig. - Sütés közben ne nyitogasd a sütő ajtaját, mert a sütemény összeeshet.Ha kész, hagyd hűlni, majd forgasd meg étcsokoládéval. - Csokoládét használva még finomabb lesz!