HIRDETŐ

Forrás: freepik

Klasszikus lúdláb torta

A Klasszikus lúdláb torta egy nagyon finom és ízletes sütemény, amit szívesen készítek mindenféle ünnepek alkalmával. Igazán egyedi és lenyűgöző finomság, amit mindenki imád. Próbáltam már több receptet, de ez az egyszerűbb változat a legjobb. Kezdők számára is könnyen elkészíthető, és bárki megcsinálhatja otthon is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • Fél csomag vaníliacukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 3 evőkanál kakaó Hozzáadott
  • 1 Üveg meggybefőtt / cseresznyebefőtt Hozzáadott
  • 50 g étcsokoládé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A vajat olvaszd fel, és keverd habosra a cukorral egy tálban. Adj hozzá egyenként a tojásokat, majd szórd bele a lisztet, a sütőport, a vaníliacukrot és a csipet sót. Ajánlom, hogy a sütőport és a sót szórd egyenletesen a liszttel, így a tészta textúrája egyenletesebb lesz.

2. Lépés

Oszd ketté a tésztát, az egyik felébe keverj be kakaót. A kakaót érdemes szitán átszórni, hogy ne legyen csomós a tészta.

3. Lépés

A sütőt előmelegített 180 fokra. Az alját béleld ki sütőpapírral.

4. Lépés

Fontos a sütőpapír használata, így a sütemény nem ragad bele a formába.

5. Lépés

A kakaós tésztát kanalazd bele a formába, majd rendezd el rajta a befőttet, végül pedig öntsd rá a maradék tésztát.

6. Lépés

Süsd 180 fokon kb. 40 percig. - Sütés közben ne nyitogasd a sütő ajtaját, mert a sütemény összeeshet.Ha kész, hagyd hűlni, majd forgasd meg étcsokoládéval. - Csokoládét használva még finomabb lesz!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új