HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/0HYen3W2X4R8FbXJFsCb/199e2ba1a3e582e1ed978b936831bd.png)
Klasszikus palacsinta
Recept a palacsinta elkészítésére, amelyet leggyakrabban reggelire szolgálnak fel.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 300 g sima liszt speciális
- 20 g friss élesztő
- 1⁄2 l tej
- 50 g cukor
- 1 db tojás
- 1 Csipet Só
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
A tej felében feloldjuk az élesztőt és a cukrot, majd hagyjuk kihűlni.
2. Lépés
Nagy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a tojást, a sót és a lehűlt tejet az élesztővel.
3. Lépés
Mindent jól összekeverünk és törölközővel letakarjuk. Melegen tartjuk, hagyjuk kovászolni körülbelül egy órán át.
4. Lépés
Felmelegítjük a serpenyőt, zsírral kikenjük és merőkanállal merünk belőle a tésztából. A palačintákat mindkét oldalukon aranybarnára sütjük.