HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Klasszikus rakott krumpli

Egy igazi magyar klasszikus egytálétel. Mivel rendkívül laktató, így ebédre ajánlott fogyasztani, de egyes ínyencek előszeretettel fogyasztják reggeliként is. Ajánlott eredeti Csabai kolbásszal készíteni.

HIRDETŐ
Mit főzzek ma vagy holnap? 10 nagyszerű recept ebédekhez és vacsorákhoz

A recept ebben a cikkben található

Mit főzzek ma vagy holnap? 10 nagyszerű recept ebédekhez és vacsorákhoz

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 1 tk növényi olaj Hozzáadott
  • 2 Szál Csabai kolbász felkarikázva Hozzáadott
  • 60 g olvasztott vaj Hozzáadott
  • 8 ks főtt tojás felszeletelve Hozzáadott
  • 600 g tejföl Hozzáadott
  • 35 g zsemlemorzsa egy csésze Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A burgonyát egy fazék sós vízben, kb. 40 perc alatt megfőzzük. Leöntjük róla a vízet, megvárjuk amig kissé kihűl, meghámozzuk és vastagon felszeleteljük.

2. Lépés

Egy serpenyőben nagy lángon felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, világos aranybarnára pirítjuk, majd papírtörlőn lecsepegtetjük.

3. Lépés

A sütőt 200°C-ra előmelegítjük. Egy mély, 40 cm-es tepsit, vagy hőálló edényt kikenünk vajjal. Az edénybe a burgonya egyharmadát lefektetjük, erre rászórjuk a tojás és a kolbász felét. Sózzuk, borsozzuk, majd rákanalazunk 200 g tejfölt. A rétegezést addig ismételjük, amig nem lesz tele a tepsi (2-3 réteg).

4. Lépés

A tetejét vastagabban kenjük meg tejföllel, megszórjuk zsemlemorzsával és meglocsoljuk az olvasztott vajjal. Addig sütjük, amig aranybarna nem lesz (30-60 perc).

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új