HIRDETŐ

Forrás: kabVision for Adobe Stock

Klasszikus sváb káposztás spagetti

Ez a hagyományos délnémet étel az egyik kedvencem, amelyet már sokszor elkészítettem. A sós spagetti és a káposzta enyhén savanykás íze nemcsak finom, hanem nagyon laktató is. Igazi kényelmi étel, amely a hideg évszakban különösen jól esik!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 300 g Spaetzle Hozzáadott
  • 500 g savanyú káposzta Hozzáadott
  • 2 hagyma Hozzáadott
  • 100 g bacon Hozzáadott
  • 1 evőkanál olaj Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • 1 Teáskanál köménymag Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A Krautspätzle elkészítéséhez először a hagymát és a szalonnát apróra vágjuk. Ez a lépés biztosítja, hogy ezek a hozzávalók egyenletesen süljenek meg, és jól eloszlassa az ízeket.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és süssük meg benne a szalonnát. Javaslom, hogy a szalonnát ne süssük túl ropogósra, különben túl kemény lesz.

3. Lépés

Adjuk hozzá a hagymát, és pároljuk, amíg áttetszővé válik. A hagyma párolása a kiolvasztott szalonnában különösen erős ízt ad.

4. Lépés

Adjuk hozzá a savanyú káposztát és a köménymagot, és közepes lángon pároljuk 20 percig. Ha szeretné, a káposztát egy kevés vízzel vagy alaplével lecsöpögtetheti, hogy szaftosabb legyen.

5. Lépés

Keverjük a káposztába a spagettit, és fűszerezzük sóval és borssal. Úgy tapasztalom, hogy a frissen őrölt bors itt nagy különbséget jelent.

6. Lépés

A káposztás spagettit ismét jól összekeverjük, és még néhány percig pároljuk. Ez biztosítja, hogy a káposzta ízeket magába szívja.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek