HIRDETŐ

Forrás: kabVision for Adobe Stock

Klasszikus sváb káposztás spagetti

Ez a hagyományos délnémet étel az egyik kedvencem, amelyet már sokszor elkészítettem. A sós spagetti és a káposzta enyhén savanykás íze nemcsak finom, hanem nagyon laktató is. Igazi kényelmi étel, amely a hideg évszakban különösen jól esik!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 300 g Spaetzle Hozzáadott
  • 500 g savanyú káposzta Hozzáadott
  • 2 hagyma Hozzáadott
  • 100 g bacon Hozzáadott
  • 1 evőkanál olaj Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • 1 Teáskanál köménymag Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A Krautspätzle elkészítéséhez először a hagymát és a szalonnát apróra vágjuk. Ez a lépés biztosítja, hogy ezek a hozzávalók egyenletesen süljenek meg, és jól eloszlassa az ízeket.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és süssük meg benne a szalonnát. Javaslom, hogy a szalonnát ne süssük túl ropogósra, különben túl kemény lesz.

3. Lépés

Adjuk hozzá a hagymát, és pároljuk, amíg áttetszővé válik. A hagyma párolása a kiolvasztott szalonnában különösen erős ízt ad.

4. Lépés

Adjuk hozzá a savanyú káposztát és a köménymagot, és közepes lángon pároljuk 20 percig. Ha szeretné, a káposztát egy kevés vízzel vagy alaplével lecsöpögtetheti, hogy szaftosabb legyen.

5. Lépés

Keverjük a káposztába a spagettit, és fűszerezzük sóval és borssal. Úgy tapasztalom, hogy a frissen őrölt bors itt nagy különbséget jelent.

6. Lépés

A káposztás spagettit ismét jól összekeverjük, és még néhány percig pároljuk. Ez biztosítja, hogy a káposzta ízeket magába szívja.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új