HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Klasszikus szaftos körömpörkölt
A körömpörköltet lassan, tökéletesre főzve a hús szinte magától lecsúszik csontról, a leve pedig gazdag és zamatos. Tálaljuk ropogós kenyérrel a mártogatáshoz!
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
2
- 1 kg sertésköröm
- 50 dkg vöröshagyma
- 1 dl napraforgó olaj
- 1 Fej fokhagyma
- 3 kk fűszerpaprika púpozott
- 21⁄2 kk só
- 1 ks paradicsom
- 1 ks zöldpaprika
- 1 kg burgonya
- 1 csipet bors
- 1.2 l víz
- 1 dl vörösbor
- 1 tk Petrezselyem
HIRDETŐ
Eljárás
300 perc.
1. Lépés
A sertéslábakat megtisztítjuk, és előkészítjük a főzéshez.
2. Lépés
Egy nagyobb lábosban megpirítjuk a vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a sertéslábakat és fűszerezzük őrölt pirospaprikával, borssal és sóval.
3. Lépés
Az egészet alacsony hőmérsékleten, rendszeres kevergetés mellett körülbelül 4 órán keresztül főzzük.
4. Lépés
Végül hozzáadjuk a vörösbort és krumplit, majd amikor a krumpli megpuhult, már tálalhatjuk is a körömpörköltet.