Forrás: canva
Klasszikus tojásleves
A klasszikus tojásleves könnyű, de laktató leves, amely kiváló választás hideg téli napokra vagy nyári melegben is. A tojásós főzet gazdag tápanyagai mellé gyakran adnak hozzá rizst is a hagyományos kiegészítésekkel együtt. Egyszerű és gyorsan elkészülő étel, amit szinte mindenki kedvel.
Hozzávalók
- 11⁄2 l húsleves alap
- 4 tojás
- 2 evőkanál rizs vagy tarhonya
- 3 evőkanál olaj
- 2 sárgarépa
- 1 zeller
- 1 póréhagyma
- 1 petrezselyemgyökér
- só, bors
- opcionálisan: snidling, zöldhagyma díszítéshez
Eljárás
A zöldségeket megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk.
Egy nagy lábasban felmelegítjük az olajat, és a zöldségeket beledobjuk, közepes lángon pirítjuk őket.
Hozzáadjuk a húsleves alapot, a rizst, sót, borsot és körülbelül 20 percig főzzük.
Beleütjük a tojásokat egyesével a levesbe, óvatosan, hogy ne törjenek össze.
Alacsony lángon főzzük még 10 percig, míg a tojások meg nem főnek.
Tálalás előtt megszórjuk apróra vágott snidlinggel vagy zöldhagymával, ízlés szerint.