HIRDETŐ

Forrás: canva

Klasszikus tojásleves

A klasszikus tojásleves könnyű, de laktató leves, amely kiváló választás hideg téli napokra vagy nyári melegben is. A tojásós főzet gazdag tápanyagai mellé gyakran adnak hozzá rizst is a hagyományos kiegészítésekkel együtt. Egyszerű és gyorsan elkészülő étel, amit szinte mindenki kedvel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 112 l húsleves alap Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 2 evőkanál rizs vagy tarhonya Hozzáadott
  • 3 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 sárgarépa Hozzáadott
  • 1 zeller Hozzáadott
  • 1 póréhagyma Hozzáadott
  • 1 petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • opcionálisan: snidling, zöldhagyma díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A zöldségeket megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk.

2. Lépés

Egy nagy lábasban felmelegítjük az olajat, és a zöldségeket beledobjuk, közepes lángon pirítjuk őket.

3. Lépés

Hozzáadjuk a húsleves alapot, a rizst, sót, borsot és körülbelül 20 percig főzzük.

4. Lépés

Beleütjük a tojásokat egyesével a levesbe, óvatosan, hogy ne törjenek össze.

5. Lépés

Alacsony lángon főzzük még 10 percig, míg a tojások meg nem főnek.

6. Lépés

Tálalás előtt megszórjuk apróra vágott snidlinggel vagy zöldhagymával, ízlés szerint.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új