HIRDETŐ

Forrás: BreakingTheWalls from Canva

Koktélparadicsom savanyúság

A koktélparadicsom savanyúság jelentős színt és ízt ad a téli étkezéseknek. Friss, ropogós, finom savanyúság, melyet nem csak a gyermekek imádnak. Érdemes nagy adagban elkészíteni, mert elronthatatlan, és gyorsan elfogy!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg koktélparadicsom Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 ks erős paprika Hozzáadott
  • 1 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 10 dkg cukor Hozzáadott
  • 5 dkg Hozzáadott
  • 1 dl ecet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Mossunk, majd szárazra töröljük meg a koktélparadicsomot, ügyeljünk rá, hogy csak épen maradt, hibátlan zöldséget használjunk fel.

2. Lépés

A befőttesüvegeket öblítsük ki forró, majd hideg vízzel, majd tegyünk az aljára egy-egy ág petrezselymet, majd rétegezzünk bele paradicsomot, fokhagymát, apróra vágott paprikát, a tetejére is kerüljön petrezselyem, végül 1 db babérlevelet is helyezzünk el minden befőttesüvegben.

3. Lépés

A marinádhoz a vizet a cukorral és a sóval forraljuk össze. Vegyük le a tűzről és öntsük hozzá az ecetet.

4. Lépés

Az így kapott forró levet öntsük a paradicsomra, rögtön zárjuk le az üvegeket.

5. Lépés

15 percre állítsuk fejre az üvegeket, hagyjuk lehűlni.

6. Lépés

A hűvös kamrában tároljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek