HIRDETŐ

Forrás: BreakingTheWalls from Canva

Koktélparadicsom savanyúság

A koktélparadicsom savanyúság jelentős színt és ízt ad a téli étkezéseknek. Friss, ropogós, finom savanyúság, melyet nem csak a gyermekek imádnak. Érdemes nagy adagban elkészíteni, mert elronthatatlan, és gyorsan elfogy!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg koktélparadicsom Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 ks erős paprika Hozzáadott
  • 1 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 10 dkg cukor Hozzáadott
  • 5 dkg Hozzáadott
  • 1 dl ecet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Mossunk, majd szárazra töröljük meg a koktélparadicsomot, ügyeljünk rá, hogy csak épen maradt, hibátlan zöldséget használjunk fel.

2. Lépés

A befőttesüvegeket öblítsük ki forró, majd hideg vízzel, majd tegyünk az aljára egy-egy ág petrezselymet, majd rétegezzünk bele paradicsomot, fokhagymát, apróra vágott paprikát, a tetejére is kerüljön petrezselyem, végül 1 db babérlevelet is helyezzünk el minden befőttesüvegben.

3. Lépés

A marinádhoz a vizet a cukorral és a sóval forraljuk össze. Vegyük le a tűzről és öntsük hozzá az ecetet.

4. Lépés

Az így kapott forró levet öntsük a paradicsomra, rögtön zárjuk le az üvegeket.

5. Lépés

15 percre állítsuk fejre az üvegeket, hagyjuk lehűlni.

6. Lépés

A hűvös kamrában tároljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új