Kókuszos torta
Kókuszos torta, vagy más néven kókusztorta, egy nagyon népszerű desszert, amelyet akár otthon is könnyedén elkészíthetünk. Mennyei ízének titka a frissítő vaníliakrémben és a csodás kókuszos tésztában rejlik. Próbálja ki ezt a finom receptet, ami garantáltan nagy kedvenc lesz a családban és a baráti összejöveteleken is!
Hozzávalók
- 5 tojás
- 250 g finomliszt
- 250 g kristálycukor
- 100 g kókuszreszelék
- 250 ml tej
- 150 g vaj
- 3 teáskanál sütőpor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 250 ml tejszín
- 1 Csomag vanília pudingpor
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
A tojásokat válasszuk szét. A tojásfehérjékből verjünk kemény habot.
A tojássárgáját keverjük össze a cukorral, majd adjuk hozzá a vajat és dolgozzuk krémesre.
Ezután adjuk hozzá a lisztet, sütőport, a kókuszreszeléket, vaníliás cukrot és a tejet. Keverjük össze alaposan.
A tojásfehérjét óvatosan forgassuk bele a tésztába.
A tésztát öntsük egy sütőpapírral bélelt tortaformába, és süssük kb. 40-50 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Amíg a torta sül, készítsük el a vaníliakrémet. A tejszínt keverjük össze a pudingporral, és főzzük sűrűre.
A sült torta tetejére kenjük a vaníliakrémet, majd szórjuk meg kókuszreszelékkel.
Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel és tálaljuk.