Forrás: svetlana_may from GettyImages
Kolbászok leveles tésztában Kids Party receptje
Ez egy egyszerű, mégis finom étel, amely mindig nagy sikert arat a családom körében. Számtalanszor elkészítettem már ezt a receptet, és mindig nagy sikert arat. A leveles tésztában lévő kolbászok ropogósak és finomak, tökéletes köret piknikre vagy gyerekzsúrra. Ígérem, hogy ezt a finomságot minden alkalommal pillanatok alatt elfogyasztják!
Hozzávalók
- 12 Bécs Kolbászok
- 2 Csomagok leveles tészta
- 1 tojás
- Szezámmag vagy mák (nem kötelező)
Eljárás
A leveles tésztába töltött kolbász recept elkészítéséhez melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Tapasztalatom szerint a megfelelő sütőhőmérséklet elengedhetetlen ahhoz, hogy a leveles tészta tökéletesen megkeljen.
Tekerjük ki a leveles tésztát, és vágjuk csíkokra. Azt javaslom, hogy a csíkokat kb. 2 cm szélesre készítsük - ez a méret az idők során bevált.
Minden kolbászt tekerjünk be egy-egy csík leveles tésztába. Kezdjük a kolbász egyik végénél, és tekerjük fel a leveles tésztacsíkot ferdén. A kolbászokat teljesen be kell fednie a tésztának.
Helyezze a becsomagolt kolbászokat egy tepsire. Én mindig sütőpapírt használok, hogy ne ragadjanak a tálcához.
Verjük fel a tojást, és verjük fel habverővel. Óvatosan kenje meg a kolbászokat a felvert tojással. Ez szép fényt ad a leveles tésztának sütés közben.
Ha szeretné, szórja meg a kolbászokat szezámmaggal vagy mákkal. Ez nagyszerű látványt nyújt, és extra ízvilágot kölcsönöz a kolbásznak.
Süssük a kolbászokat a leveles tésztában kb. 15-20 percig, vagy amíg a leveles tészta aranybarna és ropogós lesz. A sütési idő vége felé figyeljünk oda, mert minden sütő kicsit más. A sütőből kivéve még melegen tálalja a virsliket a bulira. Tálalhatja őket mustárral, ketchuppal vagy bármilyen más mártással, amit szeret.