Forrás: freepik
Konfitált kacsa
A konfitált kacsa az egyik kedvenc ételünk. Sokszor elkészítettük már barátoknak és családnak, és mindig nagy sikerrel. Mindig fontos a minőségi alapanyagok beszerzése és az elkészítés alapos tervezése, hogy az étel tökéletes legyen. Íme a mi módszerünk.
Hozzávalók
- 4 ks kacsacomb
- só (ízlés szerint)
- 4 gerezd fokhagyma
- Frissen őrölt bors (ízlés szerint)
- 2 ág friss rozmaring
- 125 ml kacsazsír
Eljárás
Tisztítsuk meg a kacsacombokat és dörzsöljük be alaposan sóval és borssal. Adjunk hozzá apróra vágott fokhagymát és friss rozmaringot. Ha elkészültünk, hagyjuk állni a húsokat minimum 2-3 órán át - ez alatt az idő alatt a só beépül a húsba, így intenzívebb lesz az íze. Tipikus hiba, hogy ezt a lépést kihagyják, pedig ennek köszönhető az, hogy a hús kifejezetten zamatos és finom lesz.
A húsokat helyezzük egy tűzálló tálba, és öntsük rájuk a kacsazsírt. Fontos, hogy a húsok teljesen fedve legyenek zsírral, ez biztosítja a tökéletes textúrát és az egységes sütést. Tegyük a tűzálló tálat 150°C-ra előmelegített sütőbe, majd süssük kb. 2,5-3 órán keresztül, amíg a hús könnyen leválik a csontról.
A végső lépésként emeljük ki a combokat a zsírból, csepegtessük le, majd tálaljuk forróan. Remekül illik hozzá a krokett és a savanyúság. A konfitálás folyamata rendkívül fontos a végeredmény szempontjából, így ne siessünk ezzel az ételkészítési technikával. A végeredményért megéri a várakozást!