HIRDETŐ

Forrás: freepik

Konfitált kacsa

A konfitált kacsa az egyik kedvenc ételünk. Sokszor elkészítettük már barátoknak és családnak, és mindig nagy sikerrel. Mindig fontos a minőségi alapanyagok beszerzése és az elkészítés alapos tervezése, hogy az étel tökéletes legyen. Íme a mi módszerünk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 4 ks kacsacomb Hozzáadott
  • só (ízlés szerint) Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • Frissen őrölt bors (ízlés szerint) Hozzáadott
  • 2 ág friss rozmaring Hozzáadott
  • 125 ml kacsazsír Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

240 perc.
1. Lépés

Tisztítsuk meg a kacsacombokat és dörzsöljük be alaposan sóval és borssal. Adjunk hozzá apróra vágott fokhagymát és friss rozmaringot. Ha elkészültünk, hagyjuk állni a húsokat minimum 2-3 órán át - ez alatt az idő alatt a só beépül a húsba, így intenzívebb lesz az íze. Tipikus hiba, hogy ezt a lépést kihagyják, pedig ennek köszönhető az, hogy a hús kifejezetten zamatos és finom lesz.

2. Lépés

A húsokat helyezzük egy tűzálló tálba, és öntsük rájuk a kacsazsírt. Fontos, hogy a húsok teljesen fedve legyenek zsírral, ez biztosítja a tökéletes textúrát és az egységes sütést. Tegyük a tűzálló tálat 150°C-ra előmelegített sütőbe, majd süssük kb. 2,5-3 órán keresztül, amíg a hús könnyen leválik a csontról.

3. Lépés

A végső lépésként emeljük ki a combokat a zsírból, csepegtessük le, majd tálaljuk forróan. Remekül illik hozzá a krokett és a savanyúság. A konfitálás folyamata rendkívül fontos a végeredmény szempontjából, így ne siessünk ezzel az ételkészítési technikával. A végeredményért megéri a várakozást!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek