Forrás: Pixabay: YashilG
Könnyed Daragaluska
Kedves Olvasó, szeretném megosztani Veletek egy tradicionális magyar receptet a \Daragaluska\ról. Ez az étel nagyon egyszerű elkészíteni, és mindig nagy sikerrel találkozik a családomnál, ezért vettem a kellemes bátorságot, hogy leírjam a receptet nektek is.
Hozzávalók
- 6 ks tojás
- 600 g liszt
- só
- fél liter tej
- 4 evőkanál olaj
Eljárás
A lisztet szitáljuk át, mert így sokkal könnyebb dolgozni vele. Ezután a tojásokat a liszthez adjuk és összekeverjük. Közben fokozatosan megsózzuk és beleöntjük a tejet, és végül az olajat is belekeverjük. Ideális esetben a tészta legyen egészen sima és könnyen formázható. Fontos, hogy a daragaluskát ne hagyjuk túl sokáig állni, mert könnyen megkeményedhet, ezt próbáljuk elkerülni.
A tésztát jól gyúrjuk össze és kis galuskákra formázzuk, ám itt figyeljünk oda, hogy a galuskák ne legyenek túl nagyok, amikor a forró vízbe tesszük őket, mivel a főzés során még nőni fognak. Ideális esetben a galuskáknak kb. 2-3 percig kell főniük a vízben, míg a tetejére nem kerülnek.