Könnyed gyümölcsös piskóta
A friss gyümölcsökkel teli piskóta kitűnő választás a nyári napokra. Hűsítő hideg tejszínhabbal vagy fagylalttal tálalva garantáltan sikert arat majd.
Hozzávalók
- 6 tojás
- 150 g kristálycuk
- 150 g liszt
- 1 Csomag szódabikarbóna
- 2 evőkanál rum
- 200 g kefir
- Friss gyümölcsök (pl. eper, málna cseresznye)
Eljárás
Melegítsük elő 180 fokra a sütőt. Készítsünk elő egy 26 cm átmérőjű tortaformát, alulra tegyünk sütőpapírt, majd lisztezzük ki.
A tojásokat válasszuk szét. A fehérjéket keerjük össze a cukorral, amíg kemény habot kapunk.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót.
A tojások sárgáját keverjük habosra a vaníliával és a rummal.
Adjuk hozzá a kefirt a habos tojássárgájához, majd lassan adjuk hozzá a lisztes keveréket is. Keverjük jól össze, hogy ne legyenek benne csomók.
Végül óvatosan forgassuk bele a tojásfehérje habot a keverékbe.
Öntsük a masszát a tortába, majd simítsuk el a tortát.
Tegyük a formát a előmelegített sütőbe és süssük kb. 30-35 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz és a piskóta megszilárdul.
Hagyjuk kihűlni a süteményt, majd díszítsük fel gyümölcsökkel és tálaljuk kívánság szerint tejszínhabbal vagy fagylalttal.