HIRDETŐ

Könnyed gyümölcsös piskóta

A friss gyümölcsökkel teli piskóta kitűnő választás a nyári napokra. Hűsítő hideg tejszínhabbal vagy fagylalttal tálalva garantáltan sikert arat majd.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 6 tojás Hozzáadott
  • 150 g kristálycuk Hozzáadott
  • 150 g liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag szódabikarbóna Hozzáadott
  • 2 evőkanál rum Hozzáadott
  • 200 g kefir Hozzáadott
  • Friss gyümölcsök (pl. eper, málna cseresznye) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő 180 fokra a sütőt. Készítsünk elő egy 26 cm átmérőjű tortaformát, alulra tegyünk sütőpapírt, majd lisztezzük ki.

2. Lépés

A tojásokat válasszuk szét. A fehérjéket keerjük össze a cukorral, amíg kemény habot kapunk.

3. Lépés

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót.

4. Lépés

A tojások sárgáját keverjük habosra a vaníliával és a rummal.

5. Lépés

Adjuk hozzá a kefirt a habos tojássárgájához, majd lassan adjuk hozzá a lisztes keveréket is. Keverjük jól össze, hogy ne legyenek benne csomók.

6. Lépés

Végül óvatosan forgassuk bele a tojásfehérje habot a keverékbe.

7. Lépés

Öntsük a masszát a tortába, majd simítsuk el a tortát.

8. Lépés

Tegyük a formát a előmelegített sütőbe és süssük kb. 30-35 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz és a piskóta megszilárdul.

9. Lépés

Hagyjuk kihűlni a süteményt, majd díszítsük fel gyümölcsökkel és tálaljuk kívánság szerint tejszínhabbal vagy fagylalttal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új