Forrás: Pixabay
Könnyed, zamatos és frissítő Szilvás Torta
A SzilvásTorta egy nagyon finom és egyszerűen elkészíthető sütemény, amely szilvával és tejjel van ízesítve. A tökéletes választás, ha szeretné megmutatni vendégeinek, hogy milyen egy valóban könnyed, frissítő és zamatos desszert.
Hozzávalók
- 1 kg szilva
- 200 g cukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 1 Csomag sütőpor
- 4 tojás
- 250 g liszt
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
Eljárás
Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.
A tojásokat közepes tálban felverjük 1-2 percig, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és tovább verjük, amíg világos és habos lesz.
Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd óvatosan hozzáöntjük az olajat és tejet.
Közben mossuk meg, magozzuk ki és szeleteljük fel a szilvákat.
Egy tortaformát (vagy mélyebb tepsit) kikenünk vajjal, tésztát belesimítjuk és rászórjuk a felaprított szilvát.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük a tortát, és kb. 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy a tésztája már átsült-e.
Ha a tűpróba megfelelő, kivesszük a tortát a sütőből és hagyjuk langyosra hűlni, majd tálalhatjuk.