Forrás: Pixabay
Könnyedén elkészíthető resztelt csirkemáj
A resztelt csirkemáj finom és tápláló étel, ami egyszerű előkészületeinek köszönhetően könnyedén elkészíthető. A párolt hagymával és a keményítővel sűrített, ízes mártásban megfőtt máj végül roppanós, panírozott bundába kerül, ami garantáltan elnyeri minden családtag tetszését. Az étel szinte minden körettel jól harmonizál, például a klasszikus főtt burgonyával vagy újhagymás kölessel.
Hozzávalók
- 4 csirkemáj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál Keményítő
- 100 ml víz
- só, bors
- tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz
Eljárás
A hagymát vágjuk apróra, és pirítsuk meg az olajon.
Adjuk hozzá a megmosott, apróra vágott csirkemájat, sózzuk és borsozzuk, majd pirítsuk, míg a máj meg nem puhul.
Keverjünk össze vizet a liszttel és a keményítővel, majd lassan adjuk hozzá a májhoz, folyamatos keverés mellett. Főzzük, míg a mártás be nem sűrűsödik.
Ha a máj megpuhult, vegyük ki a mártásból, és hagyjuk kissé lehűlni.
Panírozzuk be a májakat: először a tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban sütjük ropogósra.