HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Könnyedén elkészíthető resztelt csirkemáj

A resztelt csirkemáj finom és tápláló étel, ami egyszerű előkészületeinek köszönhetően könnyedén elkészíthető. A párolt hagymával és a keményítővel sűrített, ízes mártásban megfőtt máj végül roppanós, panírozott bundába kerül, ami garantáltan elnyeri minden családtag tetszését. Az étel szinte minden körettel jól harmonizál, például a klasszikus főtt burgonyával vagy újhagymás kölessel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 csirkemáj Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 2 evőkanál Keményítő Hozzáadott
  • 100 ml víz Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A hagymát vágjuk apróra, és pirítsuk meg az olajon.

2. Lépés

Adjuk hozzá a megmosott, apróra vágott csirkemájat, sózzuk és borsozzuk, majd pirítsuk, míg a máj meg nem puhul.

3. Lépés

Keverjünk össze vizet a liszttel és a keményítővel, majd lassan adjuk hozzá a májhoz, folyamatos keverés mellett. Főzzük, míg a mártás be nem sűrűsödik.

4. Lépés

Ha a máj megpuhult, vegyük ki a mártásból, és hagyjuk kissé lehűlni.

5. Lépés

Panírozzuk be a májakat: először a tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban sütjük ropogósra.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek