HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Könnyedén elkészíthető resztelt csirkemáj

A resztelt csirkemáj finom és tápláló étel, ami egyszerű előkészületeinek köszönhetően könnyedén elkészíthető. A párolt hagymával és a keményítővel sűrített, ízes mártásban megfőtt máj végül roppanós, panírozott bundába kerül, ami garantáltan elnyeri minden családtag tetszését. Az étel szinte minden körettel jól harmonizál, például a klasszikus főtt burgonyával vagy újhagymás kölessel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 csirkemáj Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 2 evőkanál Keményítő Hozzáadott
  • 100 ml víz Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A hagymát vágjuk apróra, és pirítsuk meg az olajon.

2. Lépés

Adjuk hozzá a megmosott, apróra vágott csirkemájat, sózzuk és borsozzuk, majd pirítsuk, míg a máj meg nem puhul.

3. Lépés

Keverjünk össze vizet a liszttel és a keményítővel, majd lassan adjuk hozzá a májhoz, folyamatos keverés mellett. Főzzük, míg a mártás be nem sűrűsödik.

4. Lépés

Ha a máj megpuhult, vegyük ki a mártásból, és hagyjuk kissé lehűlni.

5. Lépés

Panírozzuk be a májakat: először a tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban sütjük ropogósra.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új