Könnyen elkészíthető Kevert Őszibarackos Süti
Ez a kevert őszibarackos süti egy könnyen elkészíthető, frissítő nyári desszert, ami a savanykás őszibarack és az édes sütemény tökéletes kombinációja. A tésztája puha és nedves, az őszibarack szeletek pedig frissítően üdítőek benne. Tökéletes választás egy grillezős estére, vagy családi összejövetelre!
Hozzávalók
- 11⁄2 Csésze finomliszt
- 11⁄2 teáskanál sütőpor
- 1⁄2 teáskanál só
- 3⁄4 Csésze cukor
- 1⁄2 Csésze vaj
- 2 nagy tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1⁄2 Csésze tej
- 4 Közepes méretű őszibarack, vékonyra szeletelve
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra.
Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót.
Egy másik tálban krémesítsük össze a cukrot és a vajat, majd adjuk hozzá a tojásokat és a vaníliát. Keverjük addig, amíg homogén nem lesz.
Adagoljuk a száraz hozzávalókat és a tejet a vajas keverékhez, váltakozva adagoljuk őket.
Az előkészített tepsibe öntsük a tésztát, majd helyezzük rá a vékonyan felszeletelt őszibarackot.
Süssük 30-35 percig, vagy amíg a tészta aranybarna nem lesz.
Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt felszeletelnénk.