HIRDETŐ
Könnyű Cseresznyés Pudingos Pite
A cseresznyés pudingos pite egy könnyű és ízletes desszert, amely tökéletes választás a nyári időszakban. A piskóta alapra helyezett friss cseresznye és vaníliapuding töltelék tökéletesen kiegészíti egymást.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
- 200 g liszt
- 150 g cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 tojás
- 100 g vaj
- 500 g friss cseresznye
- 2 tasak vaníliapudingpor
- 600 ml tej
- 300 ml tejszín
- 2 evőkanál porcukor
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
Készítsen piskótatésztát a liszt, a cukor, a sütőpor, a tojás és a vaj összekeverésével. A masszát nyújtsa ki és bélelje ki vele egy kerek tortaformát.
2. Lépés
Mossa meg és magozza ki a cseresznyét, majd tegye félre.
3. Lépés
Készítsen vaníliapudingot a pudingporból és a tejből a csomagoláson található utasítások szerint.
4. Lépés
Öntse a vaníliapudingot a piskótalapra, majd szórja meg a cseresznyével.
5. Lépés
Keverje fel a tejszínt a porcukorral, majdhabbá verje. Kenje rá a tejszínhabot a cseresznyére.
6. Lépés
Tegye a pitét hűtőbe legalább 1 órára, majd szeletelje fel és tálalja.