Forrás: Pixabay
Könnyű és finom Bundás kalács
A bundás kalács egy könnyű és finom desszert, amelyet gyakran szolgálnak fel hétvégi reggelire vagy bármilyen különleges alkalomra. A bundás kalács alapja egy egyszerű kalács, amit tojásba forgatnak és egy finom, aranybarna bundát kap. Ezután porcukorba forgatják és melegen szolgálják fel.
Hozzávalók
- 8 Slice kalács
- 4 tojás
- 2 dl tej
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 1⁄2 Csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 2 dl olaj
- 1 tasak porcukor
Eljárás
Verjük fel a tojásokat egy nagy tálba, majd adjuk hozzá a tej, a vaníliás cukrot, a sütőport és a sót.
Nyomkodjuk bele a kalácsszeleteket a tojásos keverékbe, majd hagyjuk, hogy egy kicsit beszívják a folyadékot.
Melegítsünk olajat egy nagy serpenyőben, majd forgassuk meg benne a kalácsszeleteket, amíg mindkét oldaluk aranybarna nem lesz.
Vegyük ki a szeleteket a serpenyőből és hagyjuk, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön róluk.
Forgassuk meg a bundás kalács szeleteket porcukorban, majd tálaljuk melegen.