Forrás: Pixabay: RitaE
Könnyű és ízletes Karalábé krémleves
Ez a leves kiváló egy hideg téli napon, de a nyári hőségben is tökéletes - hűsítő és könnyű. Próbáljunk meg bio karalábét használni, a különbség az ízében érezhető.
Hozzávalók
- 4 Közepes méretű karalábé
- 1 nagy hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál vaj
- 1 l csirkehúsleves alap
- csipetnyi só
- Csipetnyi bors
- 1 dl Tejszín
- 1 csokor friss petrezselyem
Eljárás
Először meghámozzuk és felkockázzuk a karalábét, a hagymát és a fokhagymát. Itt az ajánlásom: a karalábét nem túl apróra, inkább nagyobb kockákra vágjuk, mert így még a krémlevesben is megmarad az állaga.
Egy nagy lábasban felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk az aprított hagymát és fokhagymát. Folyamatos keverés mellett dinszteljük őket, amíg üvegesek nem lesznek.
Ezután hozzáadjuk a karalábét, és nagy lángon pirítjuk őket, amíg kissé megpuhulnak. Fontos, hogy a karalábé ne égjen oda, de jó, ha megkapja a vaj ízét, ez adja meg a leves alapját.
Hozzáöntjük a csirkehúsleves alapot, és addig főzzük, amíg a karalábé teljesen megpuhul - általában ez 15-20 perc. Addigra a zöldségek minden íze átjárja az alapot.
Botmixerrel csinálunk belőle krémlevest. Ajánlom, hogy a mixer sebességét fokozatosan növeljük, így a leves nem lesz túl habos.
Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáöntjük a tejszínt.
Tálaljuk friss petrezselyemmel megszórva, és szelet pirítóssal kínáljuk.