HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Könnyű és ízletes Karalábé krémleves

Ez a leves kiváló egy hideg téli napon, de a nyári hőségben is tökéletes - hűsítő és könnyű. Próbáljunk meg bio karalábét használni, a különbség az ízében érezhető.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Közepes méretű karalábé Hozzáadott
  • 1 nagy hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 1 l csirkehúsleves alap Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
  • Csipetnyi bors Hozzáadott
  • 1 dl Tejszín Hozzáadott
  • 1 csokor friss petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Először meghámozzuk és felkockázzuk a karalábét, a hagymát és a fokhagymát. Itt az ajánlásom: a karalábét nem túl apróra, inkább nagyobb kockákra vágjuk, mert így még a krémlevesben is megmarad az állaga.

2. Lépés

Egy nagy lábasban felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk az aprított hagymát és fokhagymát. Folyamatos keverés mellett dinszteljük őket, amíg üvegesek nem lesznek.

3. Lépés

Ezután hozzáadjuk a karalábét, és nagy lángon pirítjuk őket, amíg kissé megpuhulnak. Fontos, hogy a karalábé ne égjen oda, de jó, ha megkapja a vaj ízét, ez adja meg a leves alapját.

4. Lépés

Hozzáöntjük a csirkehúsleves alapot, és addig főzzük, amíg a karalábé teljesen megpuhul - általában ez 15-20 perc. Addigra a zöldségek minden íze átjárja az alapot.

5. Lépés

Botmixerrel csinálunk belőle krémlevest. Ajánlom, hogy a mixer sebességét fokozatosan növeljük, így a leves nem lesz túl habos.

6. Lépés

Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáöntjük a tejszínt.

7. Lépés

Tálaljuk friss petrezselyemmel megszórva, és szelet pirítóssal kínáljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új