HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Skitterphoto

Könnyű fahéjas tekercsek

Élvezze ebbe a könnyű, de ízletes, fahéjas tekercset a családjával!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
15

Tészta

  • 375 g liszt Hozzáadott
  • 50 g kristálycukor Hozzáadott
  • 12 g szárított élesztő Hozzáadott
  • 110 ml tej, langyos Hozzáadott
  • 50 g vaj, olvasztva Hozzáadott
  • 2 tojás közepes méretű Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott

Töltelék

  • 200 g barnacukor Hozzáadott
  • 15 g őrölt fahéj Hozzáadott
  • 75 g vaj, megolvasztva Hozzáadott

A tetejére

  • 1 ek víz Hozzáadott
  • 3 ek porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a száraz hozzávalókat (lisztet, kristálycukrot, szárított élesztőt és csipet sót) egy nagy tálban. Adjuk hozzá a langyos tejet, a megolvasztott vajat és a tojásokat, majd keverjük össze őket, amíg egynemű tésztát nem kapunk. Hasznos tanácsom: Ne adagoljunk hozzá egyszerre túl sok folyadékot, mert könnyen ragacsos, nehezen kezelhető tésztát kaphatunk.

2. Lépés

Egészítsük ki a tésztát liszttel, ha szükséges, de ügyeljünk rá, hogy ne legyen túlságosan szilárd. Amikor a tészta összeállt, takarjuk le és hagyjuk kelni körülbelül 1-1,5 órán keresztül, amíg meg nem duplázódik a térfogata.

3. Lépés

Amíg a tészta kel, készítsük el a tölteléket. Keverjük össze a barnacukrot az őrölt fahéjjal. Az én titkos tanácsom: Ne riadjon vissza a bőséges fahéjtól, hiszen ez adja a tekercsek jellegzetes ízét!

4. Lépés

Amikor a tészta megkelt, helyezzük a tésztát lisztezett felületre és nyújtsuk ki négyzet alakúra. Vonjuk be a felületet a megolvasztott vajjal, majd szórjuk rá a fahéjas cukrot. Ezt követően tekerjük fel a tésztát.

5. Lépés

Vágjuk 2 cm vastag szeletekre a feltekert tésztát és helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Hagyjuk őket még egy kicsit kelni (kb. 15-20 perc). Eközben előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra.

6. Lépés

Süssük a tekercseket körülbelül 15-20 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz a tetejük. Ne felejtse el ellenőrizni, hogy a töltelék is kellően átsült-e!

7. Lépés

A végezetül, készítsünk glazúrt a tetejükre. Ez nagyon egyszerű, csak keverjünk össze egy evőkanál vizet három evőkanál porcukorral, majd kenjük meg vele a megsült tekercseket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új