HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: EstudioWebDoce

Könnyű finom húsgombóc mártás

Ez a Könnyű, finom húsgombóc mártás a család kedvence, amit már kiskoruk óta készítek a gyerekeimnek. Ennek az ételnek az egyszerűsége és a finom íze miatt a vacsoramenü állandó szereplője. Az én konyhámból a tiédbe, reméljük, hogy ez a szósz az otthoni étkezésedben is helyet kap.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
7
  • 2 EL olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Finomra vágott közepes hagyma Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 konzervek Zúzott paradicsom Hozzáadott
  • 12 csésze víz Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál oregánó Hozzáadott
  • 1 evőkanál Friss bazsalikomlevél, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 evőkanál Kristálycukor (nem kötelező) Hozzáadott
  • 22 Előfőzött húsgombócok Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy egy nagy serpenyőben közepes lángon felmelegítjük az olívaolajat. Mindig győződjünk meg róla, hogy a serpenyő elég nagy. A húsgombócoknak hely kell ahhoz, hogy a mártásban párolódjanak anélkül, hogy egymáshoz tapadnának.

2. Lépés

Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és kb. 5 percig pároljuk, amíg megpuhul és áttetszővé válik. Ha hagyjuk, hogy a hagyma megpárolódjon, az ízek alapját képezi, ami fokozza az általános ízt.

3. Lépés

Keverjük bele a felaprított fokhagymát, és főzzük kb. 1 percig, amíg illatos lesz.

4. Lépés

Öntse hozzá a zúzott paradicsomot, és gondoskodjon arról, hogy a hagymát és a fokhagymát is jól megkeverje. Ezen a ponton mérje be a hőfokot. Azt akarjuk, hogy minden párolódjon, de ne forrjon. Ha szükséges, csökkentse a hőfokot.

5. Lépés

Keverje bele a vizet. Ez felhígítja a paradicsomszószt. Az állagának éppen megfelelőnek kell lennie, nem túl sűrűnek és nem is túl hígnak.

6. Lépés

Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Adjunk hozzá oregánót a mélyebb ízért.

7. Lépés

Hagyjuk a mártást 15 percig főni. Ez lehetővé teszi, hogy az ízek hatékonyan összeérjenek.

8. Lépés

Ezután adjuk hozzá az apróra vágott bazsalikomleveleket és opcionálisan a cukrot. A cukor segít csökkenteni a paradicsom savasságát, és kellemes egyensúlyt biztosít.

9. Lépés

Óvatosan dobja az előfőzött húsgombócokat a mártásba. Hagyja őket körülbelül 10 percig párolódni. A mártás átitatja a húst kellemes ízekkel, miközben maga is átitatódik a hús esszenciájával.

10. Lépés

A Simply Delicious Meatball Sauce elkészült! Tálalja forrón tésztára vagy kenyérrel az oldalán.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új