Forrás: Pixabay: EstudioWebDoce
Könnyű finom húsgombóc mártás
Ez a Könnyű, finom húsgombóc mártás a család kedvence, amit már kiskoruk óta készítek a gyerekeimnek. Ennek az ételnek az egyszerűsége és a finom íze miatt a vacsoramenü állandó szereplője. Az én konyhámból a tiédbe, reméljük, hogy ez a szósz az otthoni étkezésedben is helyet kap.
Hozzávalók
- 2 EL olívaolaj
- 1 Finomra vágott közepes hagyma
- 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva
- 1 konzervek Zúzott paradicsom
- 1⁄2 csésze víz
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál oregánó
- 1 evőkanál Friss bazsalikomlevél, apróra vágva
- 1 evőkanál Kristálycukor (nem kötelező)
- 22 Előfőzött húsgombócok
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy egy nagy serpenyőben közepes lángon felmelegítjük az olívaolajat. Mindig győződjünk meg róla, hogy a serpenyő elég nagy. A húsgombócoknak hely kell ahhoz, hogy a mártásban párolódjanak anélkül, hogy egymáshoz tapadnának.
Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és kb. 5 percig pároljuk, amíg megpuhul és áttetszővé válik. Ha hagyjuk, hogy a hagyma megpárolódjon, az ízek alapját képezi, ami fokozza az általános ízt.
Keverjük bele a felaprított fokhagymát, és főzzük kb. 1 percig, amíg illatos lesz.
Öntse hozzá a zúzott paradicsomot, és gondoskodjon arról, hogy a hagymát és a fokhagymát is jól megkeverje. Ezen a ponton mérje be a hőfokot. Azt akarjuk, hogy minden párolódjon, de ne forrjon. Ha szükséges, csökkentse a hőfokot.
Keverje bele a vizet. Ez felhígítja a paradicsomszószt. Az állagának éppen megfelelőnek kell lennie, nem túl sűrűnek és nem is túl hígnak.
Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Adjunk hozzá oregánót a mélyebb ízért.
Hagyjuk a mártást 15 percig főni. Ez lehetővé teszi, hogy az ízek hatékonyan összeérjenek.
Ezután adjuk hozzá az apróra vágott bazsalikomleveleket és opcionálisan a cukrot. A cukor segít csökkenteni a paradicsom savasságát, és kellemes egyensúlyt biztosít.
Óvatosan dobja az előfőzött húsgombócokat a mártásba. Hagyja őket körülbelül 10 percig párolódni. A mártás átitatja a húst kellemes ízekkel, miközben maga is átitatódik a hús esszenciájával.
A Simply Delicious Meatball Sauce elkészült! Tálalja forrón tésztára vagy kenyérrel az oldalán.