HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Könnyű házi rebarbara Upside Down torta

A rebarbara fanyar édessége tökéletesen párosul a nedves vaníliatortával. Ez egy lenyűgöző és ízletes desszert, amelyről a család és a barátok mindig elismerően nyilatkoznak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 csésze fehér cukor Hozzáadott
  • 14 csésze Sótlan vaj, lágyítva Hozzáadott
  • 2 Tojás Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 112 csészék Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 112 kanalak sütőpor Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 12 csésze Tej Hozzáadott
  • 2 csészék Apróra vágott friss rebarbara Hozzáadott
  • 12 csésze Csomagolt barna cukor Hozzáadott
  • 14 csésze Olvasztott vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 350 fokra (175 fok). Egy tipp a tapasztalataimból: Mindig melegítse elő a sütőt. Ha a süteményt előmelegített sütőbe helyezzük, akkor egyenletesen megemelkedik.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverje össze a fehér cukrot és 1/4 csésze lágyított vajat, amíg könnyű és habos nem lesz. Ez körülbelül 5 percet vesz igénybe; ha itt időt szánunk rá, akkor a süteményünk puha és jól megemelkedik.

3. Lépés

Egyenként verjük bele a tojásokat, majd keverjük bele a vaníliát.

4. Lépés

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót; fokozatosan adjuk a vajas keverékhez a tejjel felváltva. Csak addig keverjük, amíg a tészta sima nem lesz.

5. Lépés

Egy másik tálban keverjük össze a rebarbarát, a barna cukrot és az olvasztott vajat. Öntsük ezt egy kizsírozott 9 hüvelykes kerek tortaforma aljára, és terítsük szét, hogy egyenletesen befedje a forma alját.

6. Lépés

Öntse az előkészített tésztát a rebarbarás keverékre a tepsiben, egyenletesen elosztva.

7. Lépés

Süssük kb. 40 percig, vagy amíg a torta közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta nem lesz. Ne feledje, hogy minden sütő más és más, ezért kezdje el ellenőrizni a 35 perc körül.

8. Lépés

Hagyja a tortát 10 percig hűlni a formában, majd fordítsa tálalótálra, és óvatosan vegye ki a formából. A maradék rebarbarát kaparjuk a süteményre. Tálalás előtt hagyjuk a tortát teljesen kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új