Forrás: Freepik
Könnyű házi rebarbara Upside Down torta
A rebarbara fanyar édessége tökéletesen párosul a nedves vaníliatortával. Ez egy lenyűgöző és ízletes desszert, amelyről a család és a barátok mindig elismerően nyilatkoznak.
Hozzávalók
- 1 csésze fehér cukor
- 1⁄4 csésze Sótlan vaj, lágyítva
- 2 Tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 11⁄2 csészék Teljes kiőrlésű liszt
- 11⁄2 kanalak sütőpor
- 1⁄2 teáskanál Só
- 1⁄2 csésze Tej
- 2 csészék Apróra vágott friss rebarbara
- 1⁄2 csésze Csomagolt barna cukor
- 1⁄4 csésze Olvasztott vaj
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 350 fokra (175 fok). Egy tipp a tapasztalataimból: Mindig melegítse elő a sütőt. Ha a süteményt előmelegített sütőbe helyezzük, akkor egyenletesen megemelkedik.
Egy nagy tálban keverje össze a fehér cukrot és 1/4 csésze lágyított vajat, amíg könnyű és habos nem lesz. Ez körülbelül 5 percet vesz igénybe; ha itt időt szánunk rá, akkor a süteményünk puha és jól megemelkedik.
Egyenként verjük bele a tojásokat, majd keverjük bele a vaníliát.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót; fokozatosan adjuk a vajas keverékhez a tejjel felváltva. Csak addig keverjük, amíg a tészta sima nem lesz.
Egy másik tálban keverjük össze a rebarbarát, a barna cukrot és az olvasztott vajat. Öntsük ezt egy kizsírozott 9 hüvelykes kerek tortaforma aljára, és terítsük szét, hogy egyenletesen befedje a forma alját.
Öntse az előkészített tésztát a rebarbarás keverékre a tepsiben, egyenletesen elosztva.
Süssük kb. 40 percig, vagy amíg a torta közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta nem lesz. Ne feledje, hogy minden sütő más és más, ezért kezdje el ellenőrizni a 35 perc körül.
Hagyja a tortát 10 percig hűlni a formában, majd fordítsa tálalótálra, és óvatosan vegye ki a formából. A maradék rebarbarát kaparjuk a süteményre. Tálalás előtt hagyjuk a tortát teljesen kihűlni.