HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Könnyű, nedves gyömbéres piskóta piskóta

Könnyű és habos gyömbéres torta, amely tökéletes desszert teázáshoz vagy különleges alkalmak megünnepléséhez. Ez az édes és fűszeres torta a gyömbér és a krémtöltelék ízletes keverékével elvarázsolja az ízlelőbimbókat, és még többet kíván!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A tortához:

  • 2 csészék Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 1 csésze kristálycukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál sütőpor Hozzáadott
  • 112 teáskanál őrölt gyömbér Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 14 teáskanál Hozzáadott
  • 12 csésze növényi olaj Hozzáadott
  • 12 csésze tej Hozzáadott
  • 4 Tojás Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott

A krémtöltelékhez:

  • 2 csészék Tejszín Hozzáadott
  • 14 csésze porcukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott

A gyömbérsziruphoz:

  • 1 csésze víz Hozzáadott
  • 1 csésze cukor Hozzáadott
  • 2 EL Friss gyömbér, meghámozva és felszeletelve Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 175 °C-ra. Kenjünk ki és lisztezzünk ki két 9 hüvelykes kerek tortaformát, és tegyük félre.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, az őrölt gyömbért, a fahéjat és a sót.

3. Lépés

Egy külön tálban keverje össze az olajat, a tejet, a tojást és a vaníliakivonatot.

4. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és addig keverjük, amíg éppen csak összeáll.

5. Lépés

Öntse a tésztát egyenletesen az előkészített tortaformákba.

6. Lépés

Süssük 25-30 percig, vagy amíg egy a közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta nem lesz. Hagyjuk a süteményeket 10 percig hűlni a formában, majd vegyük ki a formából, és tegyük át egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.

7. Lépés

Amíg a sütemények hűlnek, készítsük el a gyömbérszirupot. Egy lábasban, közepes lángon keverjük össze a vizet, a cukrot és a gyömbért. Forraljuk fel, és főzzük tovább 10 percig. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

8. Lépés

A krémtöltelékhez a tejszínt, a porcukrot és a vaníliakivonatot egy nagy tálban addig verjük, amíg kemény habbá nem áll össze.

9. Lépés

Ha a sütemények teljesen kihűltek, kenje meg a gyömbérsziruppal az egyes rétegek tetejét. Az egyik rétegre kenjük rá a krémtölteléket, majd helyezzük rá a második réteget.

10. Lépés

Díszítsük fel tetszés szerint, és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új