Forrás: Pixabay: varintorn
Könnyű varázslatos csokoládé torta
A lágy, meleg pudingos töltelék a dekadens csokoládétortával kombinálva igazán megnyugtató és finom desszertet eredményez!
Hozzávalók
A tortához:
- 1 csésze Teljes kiőrlésű liszt
- 0.3 csésze cukrozatlan kakaópor
- 1⁄2 teáskanál sütőpor
- 1⁄4 teáskanál só
- 1⁄2 csésze Sótlan vaj, lágyítva
- 1 csésze cukor
- 2 Nagy tojások
- 1 teáskanál vanília kivonat
A pudinghoz:
- 2 csészék tej
- 4 Nagy tojássárgája
- 1⁄2 csésze kristálycukor
- 2 EL kukoricakeményítő
- 1⁄4 csésze cukrozatlan kakaópor
Eljárás
Kezdje azzal, hogy előmelegíti a sütőt 350°F-ra, majd zsírozzon ki egy tepsit. Én úgy tapasztaltam, hogy a legjobb eredményt egy szivacsos tortaforma használata adja ehhez a süteményhez.
A süteményhez szitáljuk össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót egy tálba.
Egy másik tálban a megpuhított vajat és a cukrot krémesre verjük. Ez a folyamat sokkal könnyebb, ha a vaj szobahőmérsékletű.
Lassan, egyesével adjuk hozzá a tojásokat a tálhoz, ügyelve arra, hogy minden egyes tojás hozzáadása után jól verjük fel. Keverjük bele a vaníliakivonatot. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztes keveréket a vajas keverékhez, és addig verjük, amíg éppen csak össze nem keveredik.
Öntse a süteménytésztát az előkészített sütőformába, és egy kanál vagy spatula segítségével egyenletesen simítsa el.
A pudinghoz melegítsük a tejet egy lábasban közepes lángon, amíg forró nem lesz, de nem forr.
Egy másik tálban keverje össze a tojássárgáját, a cukrot, a kukoricakeményítőt és a kakaóport. Fokozatosan keverjük bele a forró tejet, amíg össze nem keveredik.
Öntse a pudingot egyenletesen a tálban lévő süteménytésztára. Bele fog süllyedni a tortatésztába, és ennek pontosan így kell lennie.
Süssük 50-60 percig, vagy amíg a torta megsül és a puding megdermed.