HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Konzervkonzerv balzsamecetes édeshagyma-marmelád

A hagymalekvár egy kellemes tálalás, amely minden ételhez, legyen az szendvics, sajtos deszka vagy sült, egy ízrobbanást ad, amit kísér, legyen az szendvics, sajtos deszka vagy sült. Ez a gazdag, fanyar és édes lekvár garantáltan feldobja az ételeket, így olyan élvezet, amelynek nem tud ellenállni. Házi készítésű, így biztos lehetsz benne, hogy mentes minden mesterséges adalékanyagtól!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg Lilahagyma, finomra szeletelve Hozzáadott
  • 4 szegfűszeg fokhagyma, finomra vágva Hozzáadott
  • 2 EL olívaolaj Hozzáadott
  • 2 EL balzsamecet Hozzáadott
  • 70 gms barna cukor Hozzáadott
  • 60 ml vörösbor Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

100 perc.
1. Lépés

Melegítsünk olívaolajat egy nagy, nem reaktív edényben közepes lángon.

2. Lépés

Adja hozzá a hagymát és a fokhagymát a fazékhoz, és kevergesse, amíg megpuhul.

3. Lépés

Keverjen bele egy csipet sót, és csökkentse a hőfokot alacsonyra. Hagyja a hagymát és a fokhagymát lassú tűzön kb. 40 percig főni, időnként megkeverve, amíg karamellizálódik és lekvárrá válik.

4. Lépés

Szórja bele a barna cukrot, és addig keverje, amíg a cukor teljesen feloldódik a hagymás keverékben.

5. Lépés

Öntsük hozzá a balzsamecetet és a vörösbort. Növeljük a hőfokot közepesre, és hagyjuk felforrni.

6. Lépés

Forrás után csökkentse a hőfokot, hagyja, hogy finoman főjön. Addig keverjük, amíg a keverék sűrű nem lesz, és a folyadék teljesen elpárolog.

7. Lépés

Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.

8. Lépés

Hagyja a lekvárt kihűlni, mielőtt tiszta, sterilizált üvegekbe töltené. Tartsa a hűtőben, és egy hónapon belül használja fel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek