Forrás: Pixabay
Konzervkonzerv balzsamecetes édeshagyma-marmelád
A hagymalekvár egy kellemes tálalás, amely minden ételhez, legyen az szendvics, sajtos deszka vagy sült, egy ízrobbanást ad, amit kísér, legyen az szendvics, sajtos deszka vagy sült. Ez a gazdag, fanyar és édes lekvár garantáltan feldobja az ételeket, így olyan élvezet, amelynek nem tud ellenállni. Házi készítésű, így biztos lehetsz benne, hogy mentes minden mesterséges adalékanyagtól!
Hozzávalók
- 1 kg Lilahagyma, finomra szeletelve
- 4 szegfűszeg fokhagyma, finomra vágva
- 2 EL olívaolaj
- 2 EL balzsamecet
- 70 gms barna cukor
- 60 ml vörösbor
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
Melegítsünk olívaolajat egy nagy, nem reaktív edényben közepes lángon.
Adja hozzá a hagymát és a fokhagymát a fazékhoz, és kevergesse, amíg megpuhul.
Keverjen bele egy csipet sót, és csökkentse a hőfokot alacsonyra. Hagyja a hagymát és a fokhagymát lassú tűzön kb. 40 percig főni, időnként megkeverve, amíg karamellizálódik és lekvárrá válik.
Szórja bele a barna cukrot, és addig keverje, amíg a cukor teljesen feloldódik a hagymás keverékben.
Öntsük hozzá a balzsamecetet és a vörösbort. Növeljük a hőfokot közepesre, és hagyjuk felforrni.
Forrás után csökkentse a hőfokot, hagyja, hogy finoman főjön. Addig keverjük, amíg a keverék sűrű nem lesz, és a folyadék teljesen elpárolog.
Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.
Hagyja a lekvárt kihűlni, mielőtt tiszta, sterilizált üvegekbe töltené. Tartsa a hűtőben, és egy hónapon belül használja fel.