HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Konzervkonzerv balzsamecetes édeshagyma-marmelád

A hagymalekvár egy kellemes tálalás, amely minden ételhez, legyen az szendvics, sajtos deszka vagy sült, egy ízrobbanást ad, amit kísér, legyen az szendvics, sajtos deszka vagy sült. Ez a gazdag, fanyar és édes lekvár garantáltan feldobja az ételeket, így olyan élvezet, amelynek nem tud ellenállni. Házi készítésű, így biztos lehetsz benne, hogy mentes minden mesterséges adalékanyagtól!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg Lilahagyma, finomra szeletelve Hozzáadott
  • 4 szegfűszeg fokhagyma, finomra vágva Hozzáadott
  • 2 EL olívaolaj Hozzáadott
  • 2 EL balzsamecet Hozzáadott
  • 70 gms barna cukor Hozzáadott
  • 60 ml vörösbor Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

100 perc.
1. Lépés

Melegítsünk olívaolajat egy nagy, nem reaktív edényben közepes lángon.

2. Lépés

Adja hozzá a hagymát és a fokhagymát a fazékhoz, és kevergesse, amíg megpuhul.

3. Lépés

Keverjen bele egy csipet sót, és csökkentse a hőfokot alacsonyra. Hagyja a hagymát és a fokhagymát lassú tűzön kb. 40 percig főni, időnként megkeverve, amíg karamellizálódik és lekvárrá válik.

4. Lépés

Szórja bele a barna cukrot, és addig keverje, amíg a cukor teljesen feloldódik a hagymás keverékben.

5. Lépés

Öntsük hozzá a balzsamecetet és a vörösbort. Növeljük a hőfokot közepesre, és hagyjuk felforrni.

6. Lépés

Forrás után csökkentse a hőfokot, hagyja, hogy finoman főjön. Addig keverjük, amíg a keverék sűrű nem lesz, és a folyadék teljesen elpárolog.

7. Lépés

Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.

8. Lépés

Hagyja a lekvárt kihűlni, mielőtt tiszta, sterilizált üvegekbe töltené. Tartsa a hűtőben, és egy hónapon belül használja fel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új