HIRDETŐ

Körömpörkölt recept

A körömpörkölt egy gazdag és tartalmas magyar húsétel, melynek lényege a lassú, gondos főzés során előbukkanó ízek összeházasítása. Az eredmény egy szaftos, finom étel, amit tarhonyával vagy nokedlivel szoktak tálalni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg sertésköröm Hozzáadott
  • 2 ks nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsír vagy olaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 ks zöldpaprika Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A sertéskörmöket alaposan mossuk meg. Ha szükséges, áztassuk be és dörzsöljük le a szennyeződéseket.

2. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.

3. Lépés

Egy nagy fazékban hevítsük fel a zsírt vagy az olajat, majd adjuk hozzá a hagymát, és pároljuk üvegesre.

4. Lépés

Tegyük bele a körmöket és pároljuk őket a hagymával együtt.

5. Lépés

Ezután szórjuk meg pirospaprikával és köménnyel, majd öntsük hozzá a vizet.

6. Lépés

Főzzük takaréklángon, amíg a húsrész puha nem lesz (kb. 2-2,5 óra).

7. Lépés

Közben adjuk hozzá a felkockázott zöldpaprikát és paradicsomot is.

8. Lépés

Sózzuk, borsozzuk, és ha már a hús puha, akkor forraljuk még pár percen át.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új