HIRDETŐ

Körte csatni

A Körte csatnit az évek során egy igazi családi kedvenc lett nálunk! A receptet még a nagymamámtól tanultam, aki azt monda, hogy ez a legegyszerűbb módja annak, hogy a konyhában maradt körte nem vesszen kárba.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Közepes méretű körte Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál friss gyömbér, reszelve Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, aprítva Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt szegfűszeg Hozzáadott
  • 80 ml almaecet Hozzáadott
  • 100 g barnacukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy megtisztítjuk a körtéket és a hagymát. A körtéket vágjuk kisebb kockákra, a hagymát pedig aprítsuk fel. Az őrölt fűszerek használatakor érdemes először kevesebbet tenni, később adagolhatunk hozzá még, ahogy szükséges.

2. Lépés

Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát és a frissen reszelt gyömbért, majd pirítsuk 5 percig, vagy amíg a hagyma üveges nem lesz.

3. Lépés

Szórjuk bele az aprított fokhagymát, az őrölt fahéjat és szegfűszeget, keverjük össze és főzzük további 1 percig. A körtéket szép lassan adjuk hozzá, hogy az összes darabja elvegye a fűszerek ízét.

4. Lépés

Öntsük hozzá az almaecetet és a barna cukrot, majd keverjük jól össze. Hozzáadjuk a sót is, majd fedjük le és főzzük alacsony hőmérsékleten kb. 30 percig, vagy amíg a körték meg nem puhulnak és a savanyú édes szósz besűrűsödik.

5. Lépés

Amikor kész, hagyjuk pár percig hűlni, majd töltsük üvegbe, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ne felejtsük el, hogy a csatnit tartósítószerek nélkül készítettük, ezért hűtőben tárolva 1-2 hétig eláll.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új