HIRDETŐ

Forrás: Canva

Körtebefőtt télire tartósítószer nélkül

Ez a recept kiváló módja annak, hogy szilárdítása nélkül és mesterséges adalékanyagok nélkül tartósítsuk a körtét. Ez a lekvár a tél folyamán édes, ízletes és egészséges desszertként szolgálhat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 kilogramm Körte Hozzáadott
  • 1 kilogramm cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag fahéjrúd Hozzáadott
  • 5 dl víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A körtét megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, majd közepes darabokra vágjuk.

2. Lépés

A cukrot a vízzel összekeverjük, és közepes lángon addig főzzük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

3. Lépés

A körte darabokat és a fahéjrudakat hozzáadjuk a cukoroldathoz, és alacsony hőfokon addig főzzük, amíg a körte meg nem puhul.

4. Lépés

A fahéjrudakat eltávolítjuk, majd a körtét botmixerrel pürésre dolgozzuk.

5. Lépés

Az így kapott pürét még egyszer felforraljuk, majd sterilizált befőttes üvegekbe töltjük.

6. Lépés

Az üvegeket lezárjuk, majd fordítva állítjuk le őket a fedelükre, és így hagyjuk kihűlni.

7. Lépés

A hűlt üvegeket sötét, hűvös helyen tároljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új