Forrás: Canva
Körtebefőtt télire tartósítószer nélkül
Ez a recept kiváló módja annak, hogy szilárdítása nélkül és mesterséges adalékanyagok nélkül tartósítsuk a körtét. Ez a lekvár a tél folyamán édes, ízletes és egészséges desszertként szolgálhat.
Hozzávalók
- 2 kilogramm Körte
- 1 kilogramm cukor
- 1 Csomag fahéjrúd
- 5 dl víz
Eljárás
A körtét megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, majd közepes darabokra vágjuk.
A cukrot a vízzel összekeverjük, és közepes lángon addig főzzük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
A körte darabokat és a fahéjrudakat hozzáadjuk a cukoroldathoz, és alacsony hőfokon addig főzzük, amíg a körte meg nem puhul.
A fahéjrudakat eltávolítjuk, majd a körtét botmixerrel pürésre dolgozzuk.
Az így kapott pürét még egyszer felforraljuk, majd sterilizált befőttes üvegekbe töltjük.
Az üvegeket lezárjuk, majd fordítva állítjuk le őket a fedelükre, és így hagyjuk kihűlni.
A hűlt üvegeket sötét, hűvös helyen tároljuk.