HIRDETŐ

Forrás: canva

Körtekrémleves

Ez a krémes, tápláló körte krémleves a saját konyhámban született egy őszi délutánon, akkor, amikor a kertünkben éppen egy egész kosárnyi kézbe való körte volt. Imádom, olyan hatású, mint egy meleg ölelés az ősz közepén.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 6 ks közepes méretű édesköte, Hozzáadott
  • 1 ks fehérrépa, Hozzáadott
  • 1 ks vöröshagyma, Hozzáadott
  • 1 l zöldség alaplé, Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • hidegen sajtolt olívaolaj, Hozzáadott
  • néhány csepp citromlé, Hozzáadott
  • friss petrezselyem a tálaláshoz. Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

29 perc.
1. Lépés

A zöldségeket és a körtéket megtisztítjuk, kockára vágjuk. Az olívaolajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a répát és a körtéket. Arra ügyeljünk, hogy mindez ne piruljon meg túlságosan.

2. Lépés

Hozzáadjuk az alaplevet, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt, kis tűzön 15-20 percig főzzük.

3. Lépés

Botmixerrel krémessé turmixoljuk. Ha túl sűrűnek találjuk, egy kevés vizet adhatunk hozzá. A végén csepegtetünk hozzá néhány csepp citromlevet a friss, savanykás ízért.

4. Lépés

A petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Ajánlom, engedjél a levesbe egy kis tejszínt a még gazdagabb ízért.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új