Forrás: canva
Körtekrémleves
Ez a krémes, tápláló körte krémleves a saját konyhámban született egy őszi délutánon, akkor, amikor a kertünkben éppen egy egész kosárnyi kézbe való körte volt. Imádom, olyan hatású, mint egy meleg ölelés az ősz közepén.
Hozzávalók
- 6 ks közepes méretű édesköte,
- 1 ks fehérrépa,
- 1 ks vöröshagyma,
- 1 l zöldség alaplé,
- só, bors
- hidegen sajtolt olívaolaj,
- néhány csepp citromlé,
- friss petrezselyem a tálaláshoz.
Eljárás
A zöldségeket és a körtéket megtisztítjuk, kockára vágjuk. Az olívaolajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a répát és a körtéket. Arra ügyeljünk, hogy mindez ne piruljon meg túlságosan.
Hozzáadjuk az alaplevet, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt, kis tűzön 15-20 percig főzzük.
Botmixerrel krémessé turmixoljuk. Ha túl sűrűnek találjuk, egy kevés vizet adhatunk hozzá. A végén csepegtetünk hozzá néhány csepp citromlevet a friss, savanykás ízért.
A petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Ajánlom, engedjél a levesbe egy kis tejszínt a még gazdagabb ízért.